Ψεύτικες γυναίκες ηρωίδες μέρος τρίτο

γυναίκες ηρωίδες
Γιατί όμως ο φεμινισμός κατασκευάζει συνεχώς ψεύτικες γυναίκες ηρωίδες; Στις 30 Ιανουαρίου του 1972 στο Derry της Βόρειας Ιρλανδίας 13 άντρες και αγόρια δολοφονήθηκαν από το 1ο Τάγμα του Βρετανικού Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών σε μια πορεία διαμαρτυρίας. Πέντε από αυτούς πυροβολήθηκαν στην πλάτη. Όλοι τους ήταν άοπλοι. Το συμβάν έμεινε στην ιστορία ως “Ματωμένη Κυριακή” και 30 χρόνια αργότερα επίσημο πόρισμα μετά από έρευνα που διεξαχθεί, αποφάσισε πως κανένα από τα θύματα δεν έφερε καμία ευθύνη. Όπως πάντα σε όλες τις πηγές και σε όλα τα άρθρα που αναφέρονται στο συμβάν, οι άντρες και τα αγόρια δεν έχουν φύλο. Αναφέρονται ως “άνθρωποι”, “άτομα” και “πολίτες”. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν ηρωικά προσπαθώντας να βοηθήσουν τραυματισμένους.

Σίγουρα έχετε δει να αναπαράγεται συχνά αυτή η φωτογραφία μιας γυναίκας με ένα όπλο. Συνοδεύεται από ένα συγκινητικό κείμενο που εξυμνεί το θάρρος της γυναίκας αυτής. Η οποία άρπαξε το όπλο του αρραβωνιαστικού της όταν αυτός τραυματίστηκε σε μια μάχη στην Ιρλανδία. Αυτός επέζησε ενώ η γυναίκα σκοτώθηκε από Άγγλους στρατιώτες. Όμως ακόμα και ο Άγγλος Διοικητής αναγνώρισε το θάρρος της και διέταξε τους στρατιώτες να μην αγγίξουν το σώμα της. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά “Η Βασίλισσα δεν νοιάζεται για εμάς καθώς αυτή η γυναίκα ανησυχεί για τον άντρα και τη γη της”. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε για την ημέρα της γυναίκας στην Ιρλανδία με την φράση “Μην φοβάσαι να προσκολληθείς σε μια δυνατή γυναίκα. Ίσως μια μέρα να είναι ο μοναδικός σου στρατός”.

fake
Φυσικά όλα όσα περιγράφει το δακρύβρεχτο αυτο κείμενο είναι ψέματα.

Είναι όλα ψέματα. Ακόμα και η ίδια η φωτογραφία θεωρείται στημένη βάση των πρακτικών του Ιρλανδικού στρατού εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά δεκάδες χιλιάδες άτομα αναπαράγουν αυτήν την ιστορία και φυσικά την προπαγάνδα που έρχεται πακέτο με αυτήν. Κατασκευάζουν άλλη μια ψεύτικη γυναίκα ηρωίδα για να μας εξηγήσουν πως το θάρρος της γυναίκας είναι μεγαλύτερο από αυτό του άντρα. Και να καταλήξουν πως οι άντρες “φοβούνται” να προσκολληθούν σε μια “δυνατή” γυναίκα. Που μια μέρα μπορεί να είναι ο μοναδικός του στρατός.

Την ίδια στιγμή που η ψεύτικη αυτή γυναίκα ηρωίδα βολοδέρνει στο ίντερνετ και δέχεται την λατρεία χιλιάδων ανθρώπων, κανένα από τα άρθρα ή τις ιστορικές πηγές δεν κάνουν αναφορά στο φύλο των 13 αντρών και αγοριών της Ματωμένης Κυριακής. Δεν είναι άντρες ή αγόρια. Είναι “άνθρωποι” και “πολίτες”. Δεν έπεσαν ηρωικά για έναν σκοπό που πίστευαν ή προσπαθώντας να βοηθήσουν τραυματίες. Όχι μόνο καμία ιστορία δεν κατασκευάζεται για αυτούς αλλά δεν τους αποδίδεται καν φόρος τιμής στις περιγραφές. Φόρος τιμής δίνεται στις ψεύτικες γυναίκες ηρωίδες.

Σε όλες τις ιστορικές περιόδους οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γίνουν καλύτεροι.

Είναι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τους που μας οδήγησε από την άγρια φύση στις ασφαλείς και προηγμένα τεχνολογικά κοινωνίες μας. Δυνατοί, έξυπνοι, πολυμήχανοι και αλτρουιστές άντρες θυσίαζαν τα σώματα τους για να προστατέψουν και να παρέχουν. Σε όλες αυτές τις περιόδους υπάρχουν ιστορίες και απεικονίσεις ηρώων που πρεσβεύουν αυτές τις αρετές. Από τις ζωγραφιές στις σπηλιές, τον Όμηρο μέχρι τα σημερινά κόμικς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γίνουν ίδιοι με τους ήρωες που λάτρευαν για να γίνουν καλύτεροι. Για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Όχι όμως πλέον.

Ο Όμηρος θεωρείται σεξιστής και απαγορεύεται σε πανεπιστήμια. Πάνω από 200 κλασικά βιβλία απαγορεύτηκαν σε σχολεία στην Ισπανία επειδή αναπαρήγαγαν “σεξιστικά στερεότυπα”. Τεράστια κλασικά βιβλία όπως ο Φύλακας στην Σίκαλη, Ο μεγάλος Γκάτσμπυ, τα σταφύλια της Οργής, ο Άρχοντας των Μυγών και σωρό ακόμα απαγορεύονται ή μπαίνουν σε λίστες για να απαγορευτούν. Κλασικά αφηγήματα ξαναγράφονται αντικαθιστώντας τους άντρες ήρωες με γυναίκες ή εξετάζουν την ιστορία μέσα από το “γυναικείο βίωμα”. Ο Σέρλοκ Χολμς ήταν βλάκας και η πραγματική ηρωίδα πίσω από αυτόν ήταν η αδερφή του. Η Μέδουσα δεν είναι τέρας αλλά θύμα. Ο Περσέας δεν είναι ήρωας αλλά κακοποιητής.

Οι ήρωες, η θέση τους στην ιστορία και ο ρόλος που είχαν ως σύμβολα για να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι αντικαθίστανται με παρωδίες, ψέματα και φεμινιστική προπαγάνδα. Όλοι αυτοί που μας έμαθαν πως να ξεπερνάμε τα εμπόδια στην ζωή μας, τις αδυναμίες μας, τις δυνατότητες μας και που έχτισαν την ηθική πυξίδα μας και μας έκαναν να περπατήσουμε στο φεγγάρι, γκρεμίζονται για να αντικατασταθούν από κούφια φεμινιστική πολιτική. Όλα όσα μας έδωσαν την δυνατότητα να ονειρευόμαστε και να δημιουργήσουμε φανταστική τεχνολογία, υπέροχη τέχνη και να χτίσουμε ασφαλείς κοινωνίες ανάγονται σε κάτι κακοποιητικό.

Οι άντρες ήρωες καθίστανται αόρατοι ή αντικαθίστανται από ψεύτικες γυναίκες ηρωίδες.

Από μια κουλτούρα που τους χλευάζει, τους υποτιμά, τους θεωρεί κακοποιητικούς και τους κατηγορεί για καταπίεση. Από μια κουλτούρα που δημιουργεί κενές και ψεύτικες γυναίκας ηρωίδες που δεν κάνουν καμία προσπάθεια να γίνουν καλύτερες. Που δεν κάνουν καμία προσπάθεια να ξεπεράσουν τα όρια τους. Που πρέπει απλά να γίνονται αποδεχτές και να λατρεύονται ως ηρωίδες για αυτό που απλά είναι και τίποτα παραπάνω. Να λατρεύονται απλά επειδή είναι γυναίκες. Γυναίκες που δεν χρειάζονται να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτερες. Αλλά που πρέπει να τους χαρίζονται τα πάντα. Να τους χαρίζονται ακόμα και οι θυσίες των ηρώων αντρών στην ψεύτικη έκδοση της ιστορίας που αναπαράγουν.

Related Posts

Leave a comment