Όταν μόνο οι γυναίκες που θωπεύουν δεν κατηγορούνται.

Έξι μήνες πριν μια 62χρονη στην Ελλάδα συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας επειδή θώπευσε την ανήλικη ανιψιά της.

Κανένα ΜΜΕ τότε δεν μπέρδεψε την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με βιασμό, ακόμα όταν το θύμα ήταν ένα εξάχρονο κορίτσι. Εδώ κανένας δεν μίλησε για βιασμό αλλά για “άσεμνες χειρονομίες”. Εδώ τα ΜΜΕ δεν μιλάνε για βιάστρια αλλά για “γιαγιά”. Εδώ καμία εισαγγελέας δεν μας εξήγησε πως οι θωπεύσεις είναι ίσης βαρύτητας με τον βιασμό και πως για αυτόν τον λόγο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού. Φυσικά και όχι. Μάλιστα όχι μόνο δεν κατηγορήθηκε για βιασμό αλλά αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η καταδικαστική απόφαση της γιαγιάς.

Επειδή είναι γυναίκα. Εάν ήταν παππούς και όχι γιαγιά όμως; Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν γίνεται ο νόμος να λειτουργεί με 2 μέτρα και σταθμά ανάλογα το φύλο. Και πως δεν γίνεται ένα έγκλημα να δικάζεται ως κάτι άλλο πάλι ανάλογα το φύλο. Δεν θα μάθουμε τώρα ξανά την αλφαβήτα επειδή έτσι αποφάσισαν ένα μάτσο φεμινίστριες. Οι ίδιες φεμινίστριες που καμία οργή δεν εξέφρασαν όταν αποσύρθηκε η καταδίκη κάποιας που θώπευσε ένα ανήλικο κορίτσι μέσα στην οικογένεια της. Εκεί φυσικά δεν είδαμε άρθρα να γράφονται για την “έμφυλη βία” και καμία “κουλτούρα βιασμού” να αναπαράγεται. Επειδή πολύ απλά η θύτης ήταν γυναίκα. Αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στο νόημα;

Leave a comment