Εσείς μάθατε για το δικαίωμα της γυναίκας στην μισανδρία; Ζούμε σε μία κοινωνία όπου προσπαθεί να μας πείσει συνεχώς ότι είμαστε μισογύνηδες. Και που θεωρεί το “όχι δεν είσαι μισογύνης” μισογυνιστικό. Επειδή δεν αποδέχεται την κατηγορία του μισογυνισμού ως καθολικό προπατορικό αμάρτημα. Σε αυτή την κοινωνία οι εκδόσεις Οξύ έρχονται να μας θυμίσουν πως σε λίγο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα το περίφημο βιβλίο της Πολίν Αρμάνζ “Μισώ τους άντρες”.
Φυσικά το βιβλίο παρουσιάζεται ως κάτι αποκαλυπτικό από τις εκδόσεις οξύ. Η μισανδρία παρουσιάζεται ως κοινωνικά αποδεκτή επανάσταση. “Θα πρέπει να κάνετε μια εβδομάδα αναμονή για το βιβλίο που αυτοχαρακτηρίζεται ως ωδή στη μισανδρία” μας ενημερώνει λιτά, απέριττα και συνοπτικά το ποστ τους στο facebook. Συνδέει επίσης την κυκλοφορία του βιβλίου στην Ελλάδα με το Ελληνικό metoo.
Το λινκ που μας παραθέτουν περιγράφει την μισανδρία “ως εργαλείο για την γυναικεία χειραφέτηση”. “Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μισεί κανείς τους άντρες;” μας ενημερώνει.
Η μισανδρία και η διακήρυξη αυτής ως μια υγιούς έκφραση πολιτικής άποψης κανονικοποιείται. “Το βιβλίο της Πολίν Αρμάνζ Μισώ τους άντρες ερευνά αν οι γυναίκες έχουν καλό λόγο να μισούν τους άντρες κι αν «ο θυμός» τους είναι στην πραγματικότητα ένα χαρούμενο και πρόσφορο μονοπάτι για τη χειραφέτησή τους, εφόσον τους επιτραπεί να τον εκφράσουν”.
Το δικαίωμα στην μισανδρία παρουσιάζεται ως πολιτικό δικαίωμα.
Αυτό γίνεται φυσικά εδώ και δεκαετίες. Έχω γράψει πολλά άρθρα για το θέμα. Εκατοντάδες άρθρα και βιβλία έχουν γραφτεί από τεράστια φεμινιστικά ακαδημαϊκά ονόματα που κανονικοποιούν όχι απλά την μισανδρία και την δημόσια έκφραση της, αλλά και τις δολοφονίες αντρών.
Το SCUM manifesto εκδόθηκε το 1968 και από την πρώτη κιόλας σελίδα του αναφέρεται στους άντρες ως υπάνθρωπους και καλεί τις γυναίκες να τερματίσουν το είδος τους. Στο μανιφέστο της η Valerie Solanas από τότε κανονικοποιούσε την τώρα πολύ αποδεκτή μισανδρία. “Η εξολόθρευση των αντρών είναι μια σωστή και δίκαιη πράξη, που ωφελεί τις γυναίκες” μας εξηγούσε το διήγημα που διδάχτηκε στα Αμερικανικά πανεπιστήμια για δεκαετίες, και ακόμα και σήμερα εκδίδεται και μάλιστα προτείνεται από μεγάλες φεμινιστικές σελίδες ως “το τέλειο καλοκαιρινό ανάγνωσμα”. Ακόμα και στην Ελλάδα.
Την επόμενη χρονιά της έκδοσης του βιβλίου της η Solanas αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Andy Warhol και άλλους δυο άντρες. Η περίπτωση της ψυχιατρικοποιήθηκε και έκτισε τρία χρόνια σε ψυχιατρική κλινική αντί να εκτίσει φυλακή. Στην δίκη της το 1969 η Παγκόσμια Ένωση Γυναικών στάθηκε στο πλευρό της Solanas ονομάζοντας την “Ηρωίδα του γυναικείου φύλου”.
Οι φεμινίστριες, οι φεμινιστές και οι απολογητές του φεμινισμού συνεχίζουν μεθοδικά να αρνούνται την μισανδρία τους. Και να εργάζονται μεθοδικά για να λογοκρίνουν με συκοφαντικές πρακτικές οποιονδήποτε ασκεί κριτική στο δόγμα τους.