Η μισανδρία της Meena Harris

Θέμα συζήτησης έχει γίνει από εχθές για την μισανδρία της η  Meena Harris, ανηψιά της Kamala Harris, για ένα ρατσιστικό και μισανδρικό της τουήτ. Συγκεκριμένα υπέθεσε πως ο υπεύθυνος για μια μαζική δολοφονία δέκα ανθρώπων που έγινε την ίδια ημέρα ήταν ένας λευκός άντρας. Συγκεκριμένα έγραψε. “Η μαζική δολοφονία στην Ατλάντα έγινε μόλις πριν μια εβδομάδα. Οι βίαιοι λευκοί άντρες είναι οι μεγαλύτερη απειλή τρομοκρατίας στην χώρα μας”.

μισανδρία της Meena Harris

Φυσικά δεν ήταν η μόνη που έγραψε κάτι τέτοιο. Και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι εξέφρασαν παρόμοιες δημόσιες απόψεις. Η φεμινίστρια και συγγραφέας Amy Siskind έγραψε. “Είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ένας λευκός άντρας. Εάν ήταν μαύρος ή καφέ θα ήταν τώρα νεκρός”.

μισανδρία της Meena Harris

H φεμινίστρια Hemal Jhaveri συντάκτης της εφημερίδας USA Today, έγραψε. “Είναι πάντα ένας λευκός άντρας. Πάντα”.

μισανδρία της Meena Harris

Λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε πως ο δράστης ήταν Σύριος που είχε μεγαλώσει στις ΗΠΑ. Μετά την δημόσια κατακραυγή η Meena Harris κατέβασε το τουίτ της και δημοσίευσε μια απολογία.

Που απλά έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Έγραψε πως ο ισχυρισμός της βασίστηκε στο γεγονός ότι οι ο δολοφόνος συνελήφθη ζωντανός. Και επειδή οι περισσότεροι μαζικοί πυροβολισμοί πράττονται από λευκούς άντρες. Κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Και αυτό επειδή από το 1982 και το 2021 έχουν γίνει 121 μαζικοί πυροβολισμοί στις ΗΠΑ. Οι 66 έχουν γίνει από λευκούς άντρες, οι 21 από μαύρους και οι υπόλοιποι είναι δράστες άλλης φυλετικής καταγωγής. Στατιστικά όμως οι μαύροι αποτελούν μόλις το 13,4% του συνολικού πληθυσμού. Ενώ οι λευκοί το 76.3%.

μισανδρία της Meena Harris

Ακόμα και να ήταν στατιστικά σωστό όμως αυτό, πως είναι δυνατόν τέτοιες δηλώσεις βασισμένες στο χρώμα του δέρματος και το φύλο κάποιου να γίνονται δημόσια και με τέτοια άνεση; Η δημόσια μισανδρία έχει κανονικοποιηθεί εδώ και χρόνια από τον φεμινισμό. H μισανδρία της Meena Harris δεν μας εκπλήσσει. Εξάλλου χρησιμεύει στην καριέρα της.

Η Meena Harris έχει εξαργυρώσει προ πολλού την δημοσιότητα της θείας της. Γράφοντας φεμινιστικά παιδικά βιβλία χρησιμοποιώντας και το όνομα της θείας της σε κάποια από αυτά. Ή απαγορεύοντας άλλα κλασικά παιδικά βιβλία για το “ρατσιστικό” τους περιεχόμενο. Και πουλώντας πανάκριβα μπλουζάκια με το όνομα της θείας της. Κάτι που απαγορεύεται από τον Αμερικανικό νόμο. Φυσικά επειδή η Meena είναι γυναίκα δεν τιμωρήθηκε για αυτό αν και συνέχισε να τα πουλάει ακόμα και μετά την ξεκάθαρη απαγόρευση που της επέβαλε ο Λευκός Οίκος. H Meena Harris μπορεί να αψηφά τον νόμο και να δημοσιεύει ρατσιστικά και μισανδρικά τουήτ χωρίς καμία τιμωρία για αυτό. Επειδή είναι γυναίκα.

Related Posts

Leave a comment