Όταν οι γυναίκες είναι ηθικές επειδή απατούν τους άντρες τους

γυναίκες απατούν
Εσείς γνωρίζατε πως οι γυναίκες που απατούν τους άντρες τους το κάνουν επειδή είναι ηθικές; Οκ, ξέρετε όλοι και όλες σας πως κατά καιρούς έχουμε τσεκάρει σε αυτή την σελίδα χειμάρρους φεμινιστικής γελοιότητας. Από φεμινίστριες που γίνονται βάιραλ επειδή λένε ότι κακοποιούνται όταν άντρες τις κερνάνε. Ή όταν τους λένε ότι είναι όμορφες. Μέχρι και ότι η πατριαρχία κάνει τις τσέπες των γυναικείων ρούχων άφαντες. Όμως αυτό το διαμάντι, αυτή η αρθράρα του μέγιστου Marie Claire παίρνει το βραβείο της φεμινιστικής γελοιότητας και μισανδρισμού. Είναι ένα υπέροχο παράδειγμα του πως ο φεμινισμός λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ξεπλένοντας γυναικείες συμπεριφορές την ίδια στιγμή που φροντίζει να κατηγορεί τους άντρες για αυτές.

Ετοιμαστείτε γιατί αυτό που θα ακολουθήσει είναι πραγματικά σκληρό.

Σε ένα άρθρο της λοιπόν στο Marie Claire, η Μαρίλη Ευφραιμίδη φεμινίστρια από αυτές που ο Θεός έσπασε μετά το καλούπι, μας εξηγεί σε ένα από τα πολλά άρθρα που έχει γράψει για το περιοδικό, τους λόγους που τα διαζύγια ξεκινάνε από τις γυναίκες. Μας λέει λοιπόν πως έρευνα της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας δείχνει ότι το 70% των διαζυγίων κινείται με πρωτοβουλία των γυναικών. Και πως αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία μια δικηγόρος, η Φένυ Μπούζα, της είπε την ώρα που έπιναν καφέ πως το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Λίγο πριν πουν το φλιτζάνι μάλιστα η Μαρίλη ενημερώθηκε από την Φένυ πως “Φαίνεται ότι οι γυναίκες σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος του εγκλεισμού στο σπίτι. Είχαν περισσότερες υποχρεώσεις και λιγότερες διεξόδους. Οι έρευνες δείχνουν ότι στο διάστημα που ακολούθησε αυξήθηκαν τα ποσοστά της απιστίας από μέρους τους”.

Εδώ η Φένυ λίγο πριν ανταλλάξει χοτ τιπς για καλύτερη εφαρμογή της μασκάρας λέει στην Μαρίλη που μεγάλο δρόμο βλέπει πως θα κάνει η Φένυ στο φλιτζάνι, πως έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους σε τεράστια ποσοστά. Και μας εξηγεί για να είμαστε σίγουροι ότι το καταλάβαμε πως δεν φταίνε αυτές που απατούν τους άντρες τους.

Αλλά πως φταίει η πανδημία.

Αυτό το επιβεβαιώνει εξάλλου και έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών που μας έδειξε πως 7 στις 10 γυναίκες δήλωσαν ότι απατούν τους άντρες τους. Οι ερευνητές μας λένε πως εκτιμούν ότι πολλές Ελληνίδες στράφηκαν στην απιστία μετά το lockdown (και) εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας που υπέστησαν στη διάρκειά του. Εκτιμούν βέβαια χωρίς να θυμούνται ότι και έρευνα που έγινε πάλι από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο λίγα χρόνια πριν έδειξε πως 8 στις 10 γυναίκες απατούσαν τους άντρες τους.

Εκεί βέβαια δεν είχαμε lockdown για να του ρίξουμε το φταίξιμο. Αλλά άλλους λόγους που φταίνε οι άντρες που τους απατάνε οι γυναίκες τους. Εκείνη την εποχή για να φανταστείτε επειδή δεν είχε lockdown, ένα άλλο περιοδικό για γυναίκες με καλλιεργημένη σκέψη όπως η Μαρίλη και η Φένυ, το Bovary μας έγραφε πως “επιτέλους και οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους” επειδή προφανώς πριν το αποδείξει η έρευνα δεν το έκαναν ποτέ στην ιστορία της ιστορίας και το έκαναν για πρώτη φορά μόνο το 2018. Επιτέλους μας λέει “μέσα στα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, αυξήθηκε ή και διπλασιάστηκε ο αριθμός των γυναικών που έχουν απατήσει και απατούν τους άνδρες τους”.

Από την πολύ πατριαρχία λογικά.

Και στην γνωστή φεμινιστική αφήγηση η Μαρίλη συνεχίζει λέγοντας μας πως “οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να νιώσουν ότι ο γάμος εμποδίζει την εξέλιξή τους” και όπως όλοι μας ξέρουμε εξάλλου βάση της θεωρίας του γυναικείου βιώματος, αυτό που νιώθουν οι γυναίκες είναι αυτόματα και πραγματικό. “Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες σήμερα εργάζονται περισσότερο από ποτέ” συνεχίζει η Μαρίλη ψεκάζοντας ενυδατικό σπρέι στον αέρα, ξεχνώντας προς στιγμή πως ζούμε σε πατριαρχία. Και μας λέει πως “αποτελούν περισσότερο από το μισό της εργατικής δύναμης”. Αλλά συνεχίζουν να κάνουν λέει περισσότερες δουλειές στο σπίτι. Και για αυτό τους απατάνε τους άντρες τους εάν θέλετε να ξέρετε. Μια άλλη φιλενάδα η Ανίτα Τσιπάλα, οικογενειακή θεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου “Πρώτα από όλα ερχόμαστε εμείς” μας εξηγεί πως “αν εκείνη βγάζει περισσότερα χρήματα και επιπλέον πρέπει να κάνει και περισσότερη δουλειά στο σπίτι από εκείνον, τότε τι νόημα έχει να μένουν μαζί;”.

Έτσι αποφάσισαν η Μαρίλη, η Φένυ και η Ανίτα τρώγοντας βουτήματα βρώμης. Πως “μια γυναίκα που έχει την οικονομική άνεση να χρηματοδοτεί τη ζωή της δεν συμβιβάζεται με έναν γάμο που θα πρέπει να τον συντηρεί η ίδια οικονομικά. Ειδικά από την εποχή της κρίσης, όταν πολλοί άνδρες έχασαν τις δουλειές ή τις περιουσίες τους, οι σύζυγοί τους προχώρησαν σε λύση του γάμου”. Σου λέει παιδί μου οι άντρες έχασαν τις δουλειές και τις περιουσίες τους από την εποχή της κρίσης. Τι να τους κάνουμε εμείς οι γυναίκες; Μήπως να τους σταθούμε συναισθηματικά επειδή είναι οι σύντροφοί μας και είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται; Μήπως να τους σταθούμε οικονομικά όπως έκαναν και αυτοί τόσα χρόνια; Ιδίως από την στιγμή που εμείς δεν χάσαμε τις δουλειές μας στην κρίση;

Όχι φυσικά.

Θα τους εγκαταλείψουμε γιατί είμαστε ασυμβίβαστες. Ακούς εκεί να συντηρούμε εμείς τους άντρες είπαν η Μαρίλη, η Φένυ και η Ανίτα. Που σαν φεμινίστριες πολεμούν τα στερεότυπα, γελώντας με την καρδιά τους. “Μετά τα οικονομικά, η επόμενη πιο συχνή αιτία που μια γυναίκα ζητά διαζύγιο είναι η παρουσία τρίτου προσώπου. Ο τρίτος λόγος είναι η αποξένωση και η έλλειψη σεξ” λέει η Φένυ στην Μαρίλη και στην Ανίτα. Και αυτές κοιτάνε περιπαιχτικά με αυτό το “αχ πες μας κι άλλα βρε φιλενάδα” ύφος ζωγραφισμένο στο ενυδατωμένο από την εσάνς πρόσωπο τους με κατακόκκινα χείλη που φαίνονται σαρκώδης από το μαεστρικό βάψιμο τους. “Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που ζητούν να φύγουν από μια τέτοια σχέση. Οι άνδρες μπορεί να βολευτούν και να μείνουν εκεί επ’ αόριστον” λέει η Φένυ. Ότι οι γυναίκες παρατάνε τους άντρες επειδή αυτοί δεν τους καλύπτουν συναισθηματικά αλλά οι άντρες δεν τις παρατάνε επειδή “βολεύονται”.

Οι γυναίκες δηλαδή που πράττουν την απιστία είναι οι ηθικές σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε. Και οι άντρες που δεν απατούν είναι οι ανήθικοι, για να μαθαίνετε σιγά σιγά φεμινιστικά. Μιλάμε για τις ίδιες φεμινίστριες τώρα που όταν μια γυναίκα έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο μιας άλλης επειδή ζήλεψε τον γκόμενο της, μας έλεγαν πως ο άντρας που δεν έκανε τίποτα πρέπει να καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός στο έγκλημα επειδή απάτησε την κοπέλα του, την στιγμή που δεν την είχε απατήσει καν και την στιγμή που όπως μετά αποδείχτηκε δεν ήταν καν κοπέλα του έτσι;

Ναι ναι για τις ίδιες μιλάμε.

Η Μαρίλη εξάλλου που τώρα με τις φιλενάδες της προσπαθεί να μας αποδείξει πως το ότι οι γυναίκες κερατώνουν τους άντρες τους είναι εξαιτίας της ηθικής τους υπεροχής, έχει γράψει στο ίδιο περιοδικό σειρά από άρθρα που εξηγεί στις γυναίκες πως είναι οκ να απατούν τους άντρες τους και πως είναι η σωστή και ηθική επιλογή. Άρθρα με τίτλους “Απιστία, δεν είναι πια αυτό που νομίζεις”, “Όταν ο έρωτας δεν έχει ανταπόκριση, εξακολουθεί να είναι έρωτας;” και “Η ηθική πόρνη: Μπορεί μια παντρεμένη γυναίκα να κάνει σεξ με άλλους άντρες χωρίς ντροπή;”. Θα έλεγε κανείς πως η Μαρίλη προσπαθεί να μετατρέψει το Marie Claire από ένα περιοδικό μόδας και κουτσομπολιού, από αυτά που εξάλλου αρέσουν στις φιλενάδες της, σε έναν οδηγό κερατώματος για τις γυναίκες εξηγώντας τους πως ακριβώς και για ποιους (ηθικούς πάντα) λόγους οφείλουν να απατούν τους αδιάφορους άντρες που δεν πλένουν τα πιάτα.

Και που πρέπει να τα πλένει το πλυντήριο πιάτων. “Αν όμως μια γυναίκα βρει αυτό που πάντα έψαχνε στο πρόσωπο ενός άλλου άνδρα, ο γάμος της έχει τελειώσει. Με την προϋπόθεση ότι μπορεί να στηρίξει τον εαυτό της οικονομικά, θα οργανώσει την έξοδό της έτσι ώστε να μπορεί να ξυπνάει κάθε πρωί δίπλα σε αυτόν που αγαπά”.

Είδατε πόσο ξεκάθαρο μας γίνεται ότι οι γυναίκες είναι ηθικά ανώτερες;

Η ύπαρξη παιδιών όμως, θα σταθεί εμπόδιο στην πορεία της να παρατήσει τον άντρα της αφότου τον έχει πρώτα απατήσει επειδή είναι ηθικά ανώτερη; Όχι μας εξηγεί η Φένυ. “Οι γυναίκες γνωρίζουν ότι κατά κανόνα θα τα κρατήσουν κοντά τους και στη συνέχεια θα οριστούν οι υποχρεώσεις του πατέρα. Ωστόσο για τους άνδρες, τα παιδιά είναι ένας σοβαρός λόγος να μείνουν στο γάμο. Ξέρουν ότι αν φύγουν από το σπίτι, δεν θα μπορούν να μοιράζονται μαζί τους την καθημερινότητα”. Τι μας λέει εδώ λοιπόν η φίλη Φένυ λίγο πριν κλείσει ραντεβού για πίλινκ με άργυλο σε σπα στο Κολωνάκι;

Μας λέει πως οι γυναίκες που έχουν παιδιά δεν έχουν θέμα να κερατώσουν τους άντρες τους. Ούτε και να τους χωρίσουν. Επειδή ξέρουν από πριν πως ζούμε σε γυναικοκεντρικές κοινωνίες που τους δίνουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών. Την ίδια ακριβώς στιγμή που, όπως μας εξηγεί η φίλη Φένυ, οι άντρες δεν το κάνουν αυτό. Επειδή φοβούνται πως δεν θα μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους. Πράγμα που φυσικά είναι αλήθεια. Για αυτό εξάλλου και οι φεμινίστριες πολεμούν με πάθος την συνεπιμέλεια που πάει να ψηφιστεί τώρα. Σου λέει μισό λεπτό ρε παιδιά. Δηλαδή τώρα δεν θα έχουμε την δυνατότητα να απατάμε και να εγκαταλείπουμε τους άντρες μας; Στερώντας τους ταυτόχρονα και τα παιδιά τους;

Τι ισότητα είναι αυτή πχια λένε με πολλά τσικ τσικ στα κόκκινα βαμμένα χείλη οι φιλενάδες.

Αυτό ήταν ένα άρθρο για τα διαζύγια που ξεκινούν από τις γυναίκες λόγο της απιστίας τους έτσι; “Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι γυναίκες ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχτούν να θυσιάσουν την αυτοεκτίμησή τους για να παραμείνουν σε ένα γάμο”. Έτσι τελειώνει. Είναι θέμα αυτοεκτίμησης δηλαδή που οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους.

Και τους εγκαταλείπουν επειδή έχασαν τις δουλειές τους όπως οι ίδιες μας εξήγησαν πιο πάνω, όχι κάτι άλλο. Α ναι και θέμα “συναισθηματικής” κακοποίησης όπως εξηγεί στην Μαρίλη, την Φένυ και την Ανίτα η Άμπι μια άλλη φιλενάδα. Που έκανε μια έρευνα σε γυναίκες που είχαν πάρει πρωτοβουλία να χωρίσουν από μακροχρόνιους γάμους. “Η πρώτη ψυχολογική αιτία διαζυγίου στην οποία συμφώνησε το 53% ήταν η συναισθηματική κακοποίηση”. Αυτή η έρευνα έγινε φυσικά μόνο σε γυναίκες. Επειδή όλοι μας ξέρουμε πως εάν γινόταν σε άντρες δεν θα έδειχνε κανέναν άντρα να έχει κακοποιηθεί ποτέ στην ιστορία της ιστορίας συναισθηματικά από γυναίκες. Επειδή οι γυναίκες είναι όπως όλοι μας ξέρουμε αγνές και ηθικές ακόμα και όταν κερατώνουν.

Οι άντρες για να φανταστείτε μας εξηγούν η Μαρίλη, η Φένυ, η Ανίτα και η Άμπι, ακόμα και όταν τους απατάνε οι γυναίκες τους, ακόμα και όταν τους εγκαταλείπουν επειδή έχασαν τις δουλειές τους λόγο της κρίσης, ακόμα και όταν οι ίδιοι δεν τις χωρίζουν επειδή ξέρουν ότι δεν θα ξαναδούν ποτέ τα παιδιά τους, ακόμα και τότε δεν κακοποιούνται ποτέ τους συναισθηματικά από τις γυναίκες τους. Έτσι είπαν η Μαρίλη, η Φένυ, η Ανίτα και η Άμπι στην οδό Ισότητας και Τριβιζά γωνία. Μετά είπανε όλες τι όνειρο είδαν το βράδυ, η Ανίτα είδε σκατά αλλά είναι καλό λέει ο καζαμίας. Καλού κακού όμως την ξεμάτιασαν και κανόνισαν μπραντς. Όπως η Κάρι Μπράντσο η θεάρα για να πούνε κι άλλα νεούλια για την ισότητα και την πατριαρχική καταπίεση.

Related Posts

Leave a comment