Τα πάντα αφορούν εμένα, όλη την ώρα

bafontai

Έχει γίνει της τρελής από εχθές με μια διαφήμιση εταιρείας καλλυντικών που προτείνει στις γυναίκες να βάφονται για να είναι όμορφες για τον κούριερ. 

Πανικός.

Να σου τον ο σεξισμός σου λέει. Πω ρε φίλε σιγά μην βαφτούμε εμείς για τον κούριερ. Εμείς βαφόμαστε μόνο για εμάς.

Το ότι οι κούριερ είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άντρες και είναι εκεί έξω παρά την πανδημία κάθε μέρα, διακινδυνεύοντας την ζωή τους μιας και σαν άντρες είναι πιο ευάλωτοι στον ιό, για να τους παραδίδουν τα δέματα τους τα οποία αυτό τον καιρό είναι αυξημένα, δεν τους δίνει κανένα απολύτως συγχωροχάρτι στην επίθεση που δέχονται. Σιγά μην βαφτούν για τον κούριερ. Το απόσταγμα της απαξίωσης για τον άντρα που δουλεύει σε μια δύσκολη, επικίνδυνη και με ελάχιστα λεφτά δουλειά.

Έπειτα σου λέει εμείς βαφόμαστε για εμάς και μόνο. Ότι η άλλη ρε παιδί μου βάφεται με καλλυντικά αξίας 100 ευρώ για να πίνει τον καφέ της μόνη στην κουζίνα. Ότι έτσι είναι και μόνο. Και οι άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, δεν καλλωπίζονται για να γίνονται αρεστοί στους υπόλοιπους ανθρώπους. Όχι. Οι γυναίκες καλλωπίζονται γιατί απλά έτσι τους αρέσει. Δεν διακατέχονται από απλές ανθρώπινες αδυναμίες όπως το να γίνονται αρεστές, η συντροφικότητα, η ανάγκη για σεξ ή προσοχής. Όχι.

Βάφονται μόνο για τις εαυτές τους.

Και ας μην μιλήσουμε καν για την άνεση που κανονικά θα έπρεπε να έχει μια γυναίκα για να αποπλανήσει έναν άντρα και ναι γιατί όχι να κάνει γρήγορο σεξ μαζί του. Όχι φυσικά. Επειδή όπως μας εξηγεί ο φεμινισμός δεκαετίες τώρα, το σεξ είναι κάτι κακό και δεν πρέπει να γίνεται. Ιδίως με τους άντρες. Το σεξ το κάνει και μόνη της η γυναίκα και μόνο για πάρτι της. Όπως κάνει και με το βάψιμο εξάλλου. Για πια σεξουαλική απελευθέρωση να μιλήσουμε ρε παιδιά; Όχι θα μιλήσουμε για σεξισμό και όλα αυτά που τραβάμε εμείς οι άμοιρες που η τόσο πολύ προσοχή που λαμβάνουμε από τους άντρες μας εξουθενώνει. Μας εξουθενώνει τόσο που βαφόμαστε ολημερίς. Για εμάς όμως αποκλειστικά μην ξεχνιόμαστε.

Και να σου οι πύρινοι λόγοι για τον σεξισμό της διαφήμισης σου λέει. Εξάλλου η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για αυτήν. Ας ξεχάσουμε βέβαια τώρα πως εάν μια διαφήμιση πρότεινε σε άντρες να είναι καλλωπισμένοι για να υποδεχτούν την γυναίκα κούριερ τώρα οι φεμινίστριες θα μας εξηγούσαν πως αυτό είναι κουλτούρα βιασμού και μαθαίνει στους άντρες ότι μπορούν να παρενοχλούν τις γυναίκες την ώρα που δουλεύουν. Φυσικά αυτή η προέκταση δεν μας αφορά τώρα που απλά μιλάμε για άντρες εργαζόμενους.

Ιδίως τώρα που μιλάμε απλά για κούριερς άντρες εργαζόμενους.

Οι οποίοι φυσικά ανεξαρτήτως του μαρτυρίου που περνούν αυτές τις ημέρες, τώρα πρέπει να λουστούν και την υστερική γκρίνια της μέσης, αχάριστης, κακομαθημένης γαϊδούρας που πιστεύει πως οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτήν.

Related Posts

Leave a comment