Η σχέση του Joe Biden με τον φεμινισμό μέρος τέταρτο

joe biden και φεμινισμός
Στο τρίτο μέρος της σειράς αυτών των άρθρων είδαμε πως ο Joe Biden και ο φεμινισμός αντιμετωπίζουν τις γυναίκες φυλακισμένους που διαπράττουν φριχτά εγκλήματα. Γυναίκες που ανεξάρτητα την βαρβαρότητα των εγκλημάτων τους χαίρονται προνομιακή μεταχείριση με μικρότερες ποινές και προγράμματα που προσπαθούν να τις κρατήσουν έξω από την φυλακή. Ακόμα και εάν βασάνιζαν έναν άντρα για ημέρες. Ακόμα και εάν τον βίαζαν με έναν λοστό, του έλιωσαν τους όρχεις με τανάλια και στο τέλος τον δολοφόνησαν. Ακόμα και τότε κάθονται δίπλα στα μεγαλύτερα πολιτικά ονόματα της Αμερικής και παρουσιάζονται ως φάροι ελπίδας.

Στο πρώτο μέρος είδαμε πως με ένα νομοσχέδιο του ο Joe Biden έκανε εξαιρετικά εύκολο το να μπαίνουν οι άντρες στην φυλακή για μικροεγκλήματα. Και στο δεύτερο μέρος είδαμε πως ο ίδιος ξέφυγε με την βοήθεια του φεμινισμού από τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα. Για τα οποία βάση του ίδιου του νομοσχέδιου που αυτός συνέθεσε θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί.

Τι γίνεται όμως με τους άντρες κρατούμενους;

Ο Joe Biden και ο φεμινισμός στηρίχτηκαν πολύ στο φεμινιστικό αφήγημα προεκλογικά. Και φυσικά στην Kamala Harris. Το 2014 μέσα από έναν δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε το 2011 στην πολιτεία της Καλιφόρνια για τον υπερπληθυσμό στις φυλακές, οι δικαστές αποφάσισαν να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι που δεν είχαν καταδικαστεί για κάποιο βίαιο έγκλημα και που είχαν εκτίσει ήδη την μισή ποινή τους. Οι δικηγόροι της Kamala Harris που ήταν τότε γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια, προσπάθησαν να σταματήσουν την απόφαση υποστηρίζοντας πως οι κρατούμενοι χρησιμοποιούνται ως φθηνή εργατική δύναμη στις πυρκαγιές και πως η απόφαση αυτή θα ήταν καταστροφική σε μια περίοδο πυρκαγιών.

Η Kamala Harris δεν ήθελε να ελευθερώσει κρατούμενος που είχαν καταδικαστεί για μη βίαια εγκλήματα. Και που είχαν εκτίσει ήδη την μισή ποινή τους. Για να έχει φθηνούς πυροσβέστες. H Kamala Harris που ο Joe Biden και ο φεμινισμός υποστήριξαν.

Προσοχή τώρα έτσι;

Μιλάμε για άντρες που έκλεψαν ένα ποδήλατο, που δεν πλήρωσαν κάποιο πρόστιμο. Ή και που ακόμα ήταν φυλακή επειδή βάση των νέων νομοθεσιών έκαναν κάποιο κομπλιμέντο σε γυναίκα που θεωρήθηκε σεξουαλική παρενόχληση. Δεν μιλάμε για δολοφόνους, βιαστές και ληστές τραπεζών. Αυτοί οι άντρες λοιπόν που αποτελούν εξάλλου και την συντριπτική πλειοψηφία των φυλακισμένων αντρών σχεδόν παντού στον κόσμο, δεν θεωρούνται τίποτα παραπάνω από πρόχειρες ασπίδες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Οι ζωές τους είναι πλέον ένα απλό αναλώσιμο υλικό που γλυτώνει λεφτά από το κράτος.

Υπολογίζεται πως οι κρατούμενοι που χρησιμοποιούνται ως πυροσβέστες στην Καλιφόρνια γλυτώνουν γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από το κράτος, μιας και είναι ένα φθηνό υποκατάστατο των εκπαιδευμένων πυροσβεστών.

Στο μεταξύ ο covid-19 έχει ήδη σκοτώσει πάνω από 12.000 φυλακισμένους στην Καλιφόρνια εξαιτίας του υπερπληθυσμού και των συνθηκών. Φυσικά όχι μόνο κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Όχι μόνο δεν έχουν ληφθεί μέτρα για αυτό. Αλλά αντιθέτως γράφονται δεκάδες άρθρα παρουσιάζοντας τους θανάτους των κρατουμένων στις φυλακές από τον covid ως ένα μεγάλο χτύπημα. Όχι επειδή οι ζωές τους έχουν αξία. Αλλά επειδή θα υπάρχει έλλειψη φθηνών πυροσβεστών σε μια περίοδο πυρκαγιών. “Καθώς οι φωτιές εξαπλώνονται, ο covid-19 στην Καλιφόρνια σκοτώνει φυλακισμένους που είναι απαραίτητοι στην πυρόσβεση των πυρκαγιών” μας ανακοινώνει ξεδιάντροπα το CNBC.

Η αξία της ζωής των αντρών κρατουμένων, μετριέται αποκλειστικά με το κατά πόσο αυτοί μπορούν να σβήσουν φωτιές.

Καμία έστω και πρόφαση συμπόνιας για τους κρατούμενους που πεθαίνουν αδίκως από τον ιό. Οι ζωές τους ανάγονται σε εργαλεία. Και παίρνουν την μορφή της σύγχρονης σκλαβιάς. Και εδώ είναι που γίνεται ενδιαφέρον μιας και είναι μια πρακτική σκλαβιάς. Από το 1852 ακόμα στην Καλιφόρνια οι φυλακισμένοι χρησιμοποιούνταν ως μια φθηνή εργατική δύναμη. Στον Β Παγκόσμιο πόλεμο δούλευαν σε εργοστάσια παραγωγής όπλων και από το 1946 χρησιμοποιούνται ως φθηνά πυροσβεστικά χέρια. Οι ίδιες οι πρώτες αποικίες της Αμερικής είχαν χτιστεί από χιλιάδες άντρες που ήταν φυλακισμένοι. Και στέλνονταν εξαναγκαστικά εκεί σαν αναλώσιμο υλικό για να πεθάνουν.

Οι κρατούμενοι αποτελούν το 50% εως και το 80% του προσωπικού πυρόσβεσης ανά πάσα στιγμή. Γύρω στους 4000 κρατούμενους στην Καλιφόρνια χρησιμοποιούνται για πυρόσβεση από αυτούς μόνο οι 200 είναι γυναίκες. Οι γυναίκες πυροσβέστες δεν είναι στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης των πυρκαγιών. Αλλά χρησιμοποιούν εργαλεία για να σταματήσουν τις φωτιές από το να εξαπλωθούν. Οι κρατούμενοι πληρώνονται ένα δολάριο για κάθε ώρα που πολεμάνε τις πυρκαγιές.

Πριν από ένα χρόνο, ένα νομοσχέδιο που θα βοηθούσε πρώην κρατούμενους που έχουν για χρόνια δουλέψει στην πυρόσβεση πυρκαγιών να συνεχίζουν να προσληφθούν ως πυροσβέστες μόλις βγουν από τις φυλακές, απορρίφθηκε.

Τους επιτρέπει να εργάζονται εθελοντικά φυσικά.

Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες ο φεμινισμός εφεύρει ολοένα και περισσότερους τρόπους για να φυλακιστούν οι άντρες. Ένα άγγιγμα, ένα κομπλιμέντο, μια ψευδής καταγγελία, ακόμα και ένα κοίταγμα μπορεί να οδηγήσει έναν άντρα στην φυλακή. Όπου ο ρόλος του ως αναλώσιμο υλικό ανακυκλώνεται υπό την μορφή σκλαβιάς. Ακόμα και οι συνθήκες υπερπληθυσμού, ακόμα και οι χιλιάδες θάνατοι τους εξαιτίας της πανδημίας, δεν αποτελούν λόγοι για τις κοινωνίες “ισότητας” να τους φερθεί επιεικά. Καθώς γυναίκες που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα στέκονται στο πλάι υποψήφιων Προέδρων της Αμερικής, άντρες που έχουν διαπράξει μικροεγκλήματα ή παρενοχλήσεις στο ολοένα και μεγαλύτερο φάσμα σεξουαλικών παρενοχλήσεων που εφεύρει ο φεμινισμός, γίνονται οι σύγχρονοι σκλάβοι της μίσανδρης κουλτούρας που μας καθιστά ανίκανους να αντιληφθούμε το μαρτύριο τους.

Related Posts

Leave a comment