6 συμβουλές για κάθε γυναίκα που περπατάει στον δρόμο

δρόμος

6  συμβουλές για κάθε γυναίκα που περπατάει στον δρόμο

 

δρόμος

Η αλήθεια είναι πως κάθε άντρας που περπατάει στον δρόμο έχει νιώσει εκνευρισμένος από την εμμονή των γυναικών να συμπεριφέρονται λες και οι δημόσιοι χώροι τους ανήκουν. Πόσο μάλλον όταν μεταφράζουν το ότι εσύ βιάζεσαι ή απλά υπάρχεις ως “παρενοχλητική” συμπεριφορά. Κι επειδή πολλά κορίτσια πολλοί άντρες ρωτάτε με ειλικρινές ενδιαφέρον τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε για να μην διαιωνίζεται αυτές τις υποτιμητικές συμπεριφορές, συγκέντρωσα έξι συμβουλές.

1) Κάνε άκρη όταν σε πλησιάζει πολύ για να προσπεράσει.

Όταν περπατάς σε ένα πεζοδρόμιο είναι καλό να μην είσαι στην μέση του με το πάσο σου. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Πολλοί από αυτούς άντρες. Διάλεξε μια πλευρά και περπάτα σε εκείνη όσο αργά θες ώστε να μην καθυστερείς τους άντρες που βιάζονται. Άφηνε ένα ικανοποιητικό κενό ανάμεσα σας ώστε να σε προσπεράσει πιο εύκολα.

2) Μην μπλοκάρεις εισόδους.

Είτε στέκεσαι σε μια είσοδο πολυκατοικίας, καταστήματος ή του μετρό με 10 τσάντες από το Ζάρα. Είτε σε έναν στενό δρόμο μιλώντας στο κινητό με την φιλενάδα σου για τις εκπτώσεις στα καλλυντικά, μοιάζει ότι αδιαφορείς για τον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Πολλοί από αυτούς άντρες. Στάσου στην άκρη και άφησε τους να περάσουν με άνεση.

3) Μη διστάσεις να “μπλέξεις”.

Αν δεις οποιαδήποτε κίνηση ή δραστηριότητα, που να σε κάνει να καταλαβαίνεις πως ένας άντρας προσπαθεί χωρίς επιτυχία να προσπεράσει μια γυναίκα που αδιαφορεί για τον υπόλοιπο κόσμο μπλοκάροντας εισόδους ή το πεζοδρόμιο και τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση, δράσε. Ένα απλό “συγνώμη μπορείτε να κάνετε στην άκρη;” μπορεί να τον σώσει από μια άβολη ως και εκνευριστική εμπειρία από συμπεριφορές γυναικών που πιστεύουν ότι οι δημόσιοι χώροι τους ανήκουν.

4) Άλλαξε πεζοδρόμιο.

Αν περπατάς μπροστά από έναν άντρα, δεν βιάζεσαι και θες οπωσδήποτε να κάνεις μόνο 8 βήματα το λεπτό, απλώς μην το κάνεις. Είναι εκνευριστικό και εκείνα τα δευτερόλεπτα που χάνει ο άντρας μέχρι να σε προσπεράσει φαίνονται σαν αιώνας. Γιατί μπορεί να του κοστίσουν ένα ραντεβού στον γιατρό ή και ακόμα την δουλειά του. Είναι προτιμότερο να αλλάξεις πεζοδρόμιο. Όσο “υπερβολικό” και αν σου ακούγεται όλο αυτό, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκτός από εσένα. Πολλοί από αυτούς άντρες που βιάζονται.

5) Πάρε θέση.

Την επόμενη φορά που θα δεις μια φίλη σου να συμπεριφέρεται λες και οι δημόσιοι χώροι της ανήκουν φέρνοντάς τους άντρες σε δύσκολη θέση. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποια γνωστή σου να μιλάει χαλαρά στο κινητό στην μέση του πεζοδρομίου. Ή να στέκεται στην μέση του πεζοδρομίου με 10 τσάντες ρούχα για να κοιτάξει μποτάκια στις βιτρίνες, με αυτό το χαρακτηριστικό κλείσιμο του δημόσιου χώρου από μία γυναίκα με το σώμα και τα ψώνια της, παρεμποδίζοντας τους άντρες από το να περάσουν, σταμάτησε την. Και εξήγησε της γιατί αυτό δεν είναι υγιής τρόπος συμπεριφοράς, ευγενικό ή φυσιολογικό.

6) Σταμάτα να γραπώνεις την τσάντα σου κάθε φορά που ένας άντρας προσπαθεί να σε προσπεράσει.

Συνήθως κρατάτε γιγάντιες τσάντες που χωράνε μέσα μια καρδάρα από κρέμα προσώπου και τρεις αλλαξιές ρούχα. Ενώ περπατάτε με το πάσο σας στην μέση του πεζοδρομίου. Καταλάβετε πως έτσι εμποδίζετε τους άντρες από το να πάνε στην δουλειά τους. Ούτε την τσάντα θέλουν να σας αρπάξουν, ούτε να σας μιλήσουν. Θέλουν απλά να σας προσπεράσουν. Σταματήστε λοιπόν να γραπώνετε την τσάντα σας λες και όλοι θέλουν τα τρία ευρώ που έχει μέσα. Και κάντε στην άκρη ή αλλάξτε πεζοδρόμιο.

Related Posts

Leave a comment