Η δολοφονία του Oliver Stephens

Η δολοφονία του Oliver Stephens
Η δολοφονία του Oliver Stephens, ενός 13χρονου αυτιστικού αγοριού τελέστηκε κατά παραγγελία της 13χρονης κοπέλας του στις 3 Ιανουαρίου 2021. Λίγες ημέρες πριν ο Oliver έμαθε πως η κοπέλα του έστελνε γυμνές της φωτογραφίες σε άλλα αγόρια στο snapchat. Ο Oliver της ζήτησε εξηγήσεις για αυτό και ένας μεγάλος καυγάς ξεκίνησε ανάμεσα τους. Ένας καυγάς που δεν εμπεριείχε κανενός είδους σωματικής βίας. Ο Oliver έφυγε θυμωμένος. Η κοπέλα του, το όνομα της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί, αποφάσισε να τιμωρήσει τον Oliver. Ανακοίνωσε στο snapchat ότι προσφέρει 154 λίρες Αγγλίας σε κάποιον που θα “δώσει ένα μάθημα” στο πρώην αγόρι της.

Συγκεκριμένα έγραψε.

“154.94 λίρες αμοιβή. Το αγόρι μου με έχει νευριάσει τον τελευταίο καιρό και εχθές μου έβαλε τις φωνές επειδή έστειλα γυμνές φωτογραφίες μου σε κάποιον άλλον. Θέλω να του στήσω παγίδα και κάποιον να τον ληστέψει ή μαχαιρώσει (όχι να τον σκοτώσει, οπότε μαχαιρώστε τον στο χέρι ή κάτι τέτοιο), για να του δώσει ένα μάθημα. Θα τον φέρω εγώ στο σημείο που θα το κάνουμε. Επικοινωνήστε μαζί μου. Θέλω να γίνει αυτή την εβδομάδα”.

Ένα συμβόλαιο θανάτου.

Όπως υποσχέθηκε η κοπέλα του οδήγησε τον Oliver στο ερημικό σημείο και ένα 14χρονο αγόρι τον μαχαίρωσε στο πίσω μέρος του λαιμού του και τον σκότωσε. Μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό ένας φίλος του Oliver που είχε δει το συμβόλαιο θανάτου της κοπέλας του φίλου του, της απέδωσε ευθύνες στο messenger. Την αποκάλεσε άρρωστη. Η ίδια απάντησε βάζοντας emoji γελάκι πως “του είπα να τον ληστέψει όχι να τον μαχαιρώσει. Στο τέλος της απάντησης της προσθέτει με ένα ακόμα emoji γελάκι “Σιγά το πρόβλημα, η μάνα του μπορεί να κάνει ένα άλλο παιδί”. Συνολικά έχουν συλληφθεί 4 αγόρια και 1 κορίτσι για την δολοφονία του Oliver.

Δεν γνωρίζουμε εάν η κοπέλα που συνελήφθη είναι το κορίτσι του επειδή η αστυνομία κρατά την ανωνυμία τους.

Η δολοφονία του Oliver Stephens δεν έγινε φυσικά λόγος να ανοίξει κάποιος δημόσιος διάλογος για την μοχθηρότητα και τις δολοφονικές διαθέσεις των γυναικών. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά άντρες ως άβαταρς (εκπρόσωπους) για να διαπράξουν φριχτά εγκλήματα. Είναι μια συνηθισμένη μέθοδος να χρησιμοποιεί η γυναίκα άντρες για να δολοφονήσει κάποιον. Στην Ελλάδα φέτος μόνο είχαμε αρκετά τέτοια περιστατικά. Όπως για παράδειγμα την περίπτωση της 15χρονης που έβαλε 2 άντρες να δολοφονήσουν την μητέρα της. Ή την περίπτωση της 15χρονης που έβαλε 4 μπράβους να ξυλοκοπήσουν και να προσπαθήσουν να πνίξουν την 16ρονη φίλη της.

Η έμμεση επιθετικότητα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να τελέσουν μοχθηρά εγκλήματα δεν αποτελεί ποτέ μέρος της δημόσιας συζήτησης. Η τοξική θηλυκότητα συνεχίζει να δολοφονεί και να καταστρέφει ζωές και κανείς δεν νοιάζεται για αυτό. Αντιθέτως η δολοφονία της Sarah Everard μονοπώλησε το εθνικό ενδιαφέρον της Αγγλίας και εργαλειοποιήθηκε άμεσα από τον φεμινισμό για να κάνει κάτι που απαιτούσε εδώ και χρόνια. Να κατηγοριοποιήσει τον “μισογυνισμό” ως έγκλημα μίσους. Κάτι που ανακοίνωσε εχθές ο Δήμαρχος του Λονδίνου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φεμινισμός εργαλειοποιεί κάποιο έγκλημα για να προωθήσει την ατζέντα του. Την ίδια στιγμή που οι γυναίκες, ακόμα και τα νεαρά κορίτσια, συνεχίζουν να δολοφονούν ανενόχλητα ανάμεσα σε άλλους τρόπους και μέσω των αντρών.

Related Posts

Leave a comment