Ο θάλαμος εξομολόγησης του φεμινισμού ξεκίνησε και στην Ελλάδα. Ας δούμε τι αντίκτυπο έχει στο εξωτερικό που ο φεμινισμός τον έχει εξαναγκάσει εδώ και χρόνια. Η Αμερικανική κυβέρνηση έστειλε τους λευκούς άντρες εργαζόμενους μιας εταιρείας κατασκευής πυρηνικών όπλων, σε έγκλειστο πρόγραμμα επανεκπαίδευσης για το “λευκό αντρικό τους προνόμιο”.
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος οι λευκοί άντρες καθοδηγήθηκαν στο να φτιάξουν λίστες. Με πράγματα που είναι λευκές πατριαρχικές κατασκευές. Εκπαιδεύτηκαν για το λευκό, αντρικό και ετεροφυλόφιλο προνόμιο τους. Αναγκάστηκαν να αποδεχτούν σε επιστολές ότι όσα κέρδισαν στις ζωές τους το κέρδισαν εξαιτίας του προνομίου τους. Και όχι εξαιτίας της σκληρής δουλειάς τους. Και να γράψουν απολογητικά γράμματα σε γυναίκες απολογούμενοι για όλα αυτά.
Με λίγα λόγια υπό την απειλή της απόλυσης οδηγήθηκαν σε ένα απομακρυσμένο θέρετρο. Μέσα στο οποίο υπέστησαν πλύση εγκεφάλου με φεμινιστική θεωρία. Την οποία αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εγγράφως και να απολογηθούν για τις αμαρτίες που αυτή τους αποδίδει. Ένα φεμινιστικό κατηχητικό επαναπρογραμματισμού. Που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα ανάλογα στην Κίνα του Μάο. Και που είναι άξιο να υπογραμμιστεί πως διοργανώθηκε και διεξάχθηκε από μια εταιρεία που κατασκευάζει πυρηνικά όπλα.
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.
Πέρα δηλαδή από τις ψευδοέρευνες που κατασκευάζει ο φεμινισμός για να προωθήσει παρόμοια σεμινάρια σε χώρους εργασίας και να ποινικοποιήσει οποιαδήποτε έκφραση του άντρα -και μόνο- σε αυτούς, έχουν υπάρξει πάμπολλα περιστατικά όπου μεγάλες εταιρείες και επιστημονικοί σύλλογοι έχουν καλεστεί να παραδεχτούν δημόσια το “λευκό προνόμιο” τους και να απολογηθούν για αυτό.
To πανεπιστήμιο του Berkeley ανάγκαζε τους υποψήφιους εργαζόμενους του να υπογράφουν πως συνάδουν απόλυτα με την φεμινιστική θεωρία και πως η έρευνα και η δουλειά τους δεν θα την αντικρούει. Μέσα από μια νέα επιλεκτική διαδικασία “προνομίου” οι υποψήφιοι λευκοί άντρες δεν επιλέγονταν για τις διαθέσιμες θέσεις επειδή θα “σκορπούσαν υποσυνείδητες προκαταλήψεις”.
Ένας “θάλαμος εξομολόγησης αρρενωπότητας” κατασκευάστηκε στο πανεπιστήμιο της Regina στον Καναδά. Στον οποίο προσκαλούνται οι νέοι άντρες φοιτητές για να εξομολογηθούν και να απολογηθούν για την συμμετοχή τους στην βία κατά των γυναικών. Το ιδεολόγημα του φεμινισμού ως η νεο-θρησκεία που είναι καλεί τους άντρες να εξομολογηθούν τις αμαρτίες του αντρικού φύλου, να ζητήσουν συγχώρεση για αυτές από τις γυναίκες.
Και να φροντίσουν να μην τις επαναλάβουν με το να μένουν πιστοί στο φεμινιστικό δόγμα.
Ακόμα και κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα έχουν απολογηθεί για το λευκό προνόμιο και παίρνουν όρκο να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αναγνωρίσουν και να το περιορίσουν. Φυσικά οποιοδήποτε πανεπιστήμιο αρνείται να απολογηθεί για το υποτιθέμενο λευκό προνόμιο και τις λοιπές φεμινιστικές αερολογίες ντροπιάζεται δημόσια ως παράδειγμα προς αποφυγή.
Ο Moses Rifkin, είναι ένας αμερικανός καθηγητής φυσικής. Που εισήγαγε ένα σεμινάριο στην εκπαίδευση που προσεγγίζει τις θετικές επιστήμες μέσα από την ματιά της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε τι ακριβώς διδάσκει ως φυσική το πρόγραμμα που επινόησε ο Rifkin. Το πρόγραμμά του δεν έχει καμία σχέση με την φυσική. Και ξεκίνησε όπως εξηγεί από την απογοήτευση του ότι ως καθηγητής θετικών επιστημών δεν μπορούσε να μιλήσει για “ηθικά προβλήματα”. Με λίγα λόγια ιδεολογία μέσα στην τάξη, όπως έκαναν συνάδελφοι του ιστορικοί, φιλόλογοι και φιλόσοφοι. Και έτσι αποφάσισε πως η φυσική θα μιλάει για το λευκό προνόμιο.
Στο σεμινάριο του Rifkin οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που ως ρίζα έχουν φεμινιστική θεωρία. Του λευκού προνομίου. Για παράδειγμα τους ρωτά. “Πια προνόμια είχα που με βοήθησαν να ακολουθήσω τον κλάδο της φυσικής απέναντι σε γυναίκες ή μαύρους”; Ντροπιάζοντας κατά αυτό τον τρόπο με την γνωστή φεμινιστική πρακτική τους νεαρούς λευκούς άντρες.
Ώστε να παραδεχτούν πως δεν κέρδισαν τίποτα με την αξία τους.
Οι λίστες αυτές, η εξομολόγηση του λευκού προνομίου και η απολογία για αυτό έχουν τις ρίζες τους στις αντι-επιστημονικές θεωρητικές αναλύσεις της Peggy McIntoshη οποία έγραψε ένα άρθρο το 1988 με τίτλο “λευκό αντρικό προνόμιο” και πάνω στο οποίο βασίστηκε όλο το φεμινιστικό δόγμα έκτοτε. Η Mcintosh, έφτιαξε στο άρθρο της μια λίστα από προνόμια που χαίρονταν η ίδια ως λευκή. Και πρότεινε στους λευκούς άντρες να κάνουν το ίδιο, να αναγνωρίσουν το λευκό τους προνόμιο και να απολογηθούν για αυτό. 32 χρόνια μετά παρατηρούμε πως ο φεμινισμός κατάφερε να ενσωματώσει αυτή ακριβώς την πρακτική που επινόησε μια φεμινίστρια για ένα φαντασιακό της θεώρημα σε ένα άρθρο, σε όλες τις πτυχές των δυτικών κοινωνιών, ακόμα και τις επιστήμες.
32 χρόνια μετά ο φεμινισμός κατάφερε να εκβιάσει τις κοινωνίες μας σε ένα νεο-θρησκευτικό παραλήρημα. Όπου επιστήμονες αναγκάζονται σε σκοτεινά δωμάτια και εξομολογούνται για να αποτάξουν τον πατριαρχικό δαίμονα από μέσα τους. Πλέον το ελληνικό metoo απαιτεί και από τα ελληνικά πανεπιστήμια να ακολουθήσουν το φεμινιστικό μοντέλο της ιεράς εξέτασης του φύλου. Ο θάλαμος εξομολόγησης του φεμινισμού έχει αρχίσει να κατασκευάζεται κι εδώ. Εσύ πότε θα καλεστείς να εξομολογηθείς;