Ο βιαστής δεν είσαι εσύ. Ψευδείς κατηγορίες και αυτοκτονίες

βιαστής δεν είσαι εσύ
Ο βιαστής δεν είσαι εσύ. Ούτε όσοι αυτοκτόνησαν εξαιτίας ψευδών κατηγοριών. Τον Αύγουστο του 2019 η φεμινίστρια και YouTuber Zoe Quinn κατηγορεί τον επίσης YouTuber Alec Holowka για κακοποίηση μέσω ενός tweet της. Δεν τον κατηγορεί για κάτι συγκεκριμένο. Με αερολογίες και ανέκδοτες μεταφράσεις καταστάσεων που μας παρουσιάζονται μονόπλευρα η Zoe άφησε τους χιλιάδες αναγνώστες της να “φανταστούν” τι πέρασε στα χέρια του κακοποιητή της 7 χρόνια πριν. Ο οποίος δεν την βίασε, δεν την χτύπησε, δεν την απείλησε αλλά παρόλα αυτά η Zoe “αισθάνονταν” βιασμένη, χτυπημένη και απειλούμενη. Έτσι μας εξηγεί το “βίωμα”της. Φοβόταν να φύγει από το σπίτι του για εβδομάδες μας λέει αφήνοντας να εννοηθεί μια κατάσταση ομηρίας. Η Zoe δεν πήγε στην αστυνομία μετά από όλη αυτή την “κακοποίηση” αλλά προτίμησε να κρεμάσει τον Alec στα μανταλάκια 7 χρόνια μετά.

Την επόμενη κιόλας ημέρα οι συνεργάτες του Alec διακόπτουν επίσημα την συνεργασία μαζί του.

Μας ενημερώνουν βέβαια ότι δεν γνωρίζουν εάν οι κατηγορίες είναι αληθινές αλλά “πιστεύουν την γυναίκα” και έτσι τον πετάνε στα λιοντάρια χωρίς δεύτερη σκέψη για να μην κατηγορηθούν για “σεξισμό” και “μισογυνισμό”. Δεκάδες χιλιάδες ποστ και tweets παρουσιάζουν τον Alec ως ένα κακοποιητικό τέρας. Τρεις μέρες μετά ο Alec αυτοκτονεί.

Η Zoe Queen σβήνει το ποστ κατηγορίας της, όπως και τον λογαριασμό της στο tweeter, ακόμα και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγνώμη αλλά δεν έχει αναφερθεί καθόλου στον πρώην εραστή της τον οποίο σκότωσε, και οι χιλιάδες φεμινίστριες και φεμινιστές σύμμαχοι της συνεχίζουν να συκοφαντούν τον Alec ακόμα και μετά τον θάνατο του, τον οποίο φυσικά πανηγύρισαν. Αντιθέτως αντιμετωπίστηκε ως ηρωίδα για το “θάρρος” της και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως θύμα.

Ο βιαστής δεν είσαι εσύ.

Ο Alejandro Vila αναρχικός από την Ισπανία, απάντησε σε κάλεσμα φεμινιστριών συντροφισσών του σχετικά με “έμφυλο” ζήτημα. Στην συνέλευση είδε την φωτογραφία του κρεμασμένη σε έναν τοίχο ανάμεσα σε άλλες αντρών. Οι δεκάδες φεμινίστριες σημείωναν με μαρκαδόρο την λέξη “ναι” σε όποια φωτογραφία άντρα θεωρούσαν κακοποιητή. Δεν του έκαναν ερωτήσεις, δεν τον άφησαν να ρωτήσει για τι πράγμα ακριβώς κατηγορείται. Τους διάβασαν ένα μανιφέστο για τους βιασμούς και μετά άρχισαν να τους χτυπούν, να τους φτύνουν και να τους βρίζουν. Κάποιες φεμινίστριες στεκόντουσαν στην άκρη και κατέγραφαν εάν κάποιος άντρας προσπαθούσε να αμυνθεί από τα χτυπήματα των γυναικών. Τον έσπρωξαν κάτω από τις σκάλες και του είπαν να φύγει με τους υπόλοιπους άντρες. Ποτέ δεν έμαθε γιατί κατηγορήθηκε. Λίγους μήνες μετά αυτοκτόνησε.

Όλοι τον είχαν περιθωριοποιήσει ως “κακοποιητή”.

O Ross Bullock κατηγορείται για βιασμό έναν μήνα αφότου έκανε συναινετικό σεξ με κάποια της οποίας το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ. Ο Ross Bullock έδειξε στους αστυνομικούς τα μηνύματα στο κινητό που αποδείκνυαν πως το σεξ που έκαναν ήταν συναινετικό αλλά η αστυνομία τον προειδοποίησε πως μπορεί να του επιβληθούν κατηγορίες.

Αυτοκτόνησε έναν χρόνο μετά αφήνοντας μήνυμα που εξηγούσε πως δεν άντεχε άλλο.

Η οικογένεια του είναι σε δικαστική διαμάχη με την γυναίκα που τον κατηγόρησε και που ήταν σε μόνιμη σχέση με κάποιον όταν έκανε σεξ με τον Ross Bullock. Και που πιθανώς -όπως συχνά γίνεται- κατηγόρησε έναν αθώο άντρα για βιασμό για να καλύψει τα νώτα της όταν ο σύντροφος της ανακάλυψε ότι τον απάτησε.

17χρονος αυτοκτονεί μετά από κατηγορία βιασμού.

Ο John Coughlin πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, -σεξουαλική παρενόχληση μπορεί πλέον να σημαίνει ένα άγγιγμα πάνω από την μπλούζα ή μια αγκαλιά-. Αυτοκτονεί στα 33 του χρόνια λίγες εβδομάδες μετά.

O Benny Fredriksson Σουηδός ηθοποιός και σκηνοθέτης, βρίσκεται στο στόχαστρο του metoo όχι επειδή κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά γιατί δεν έδωσε έναν ρόλο σε μια γυναίκα επειδή ήταν έγκυος και αυτό θα λειτουργούσε προβληματικά στην παραγωγή. Αυτοκτόνησε λίγους μήνες αργότερα.

Μετά από επίμονο ντροπιασμό που του έκανε το κίνημα του metoo.

Ο Jay Cheshire 17 ετών κατηγορείται για βιασμό. Δυο εβδομάδες μετά το υποτιθέμενο θύμα απέσυρε τις κατηγορίες της αλλά ο δημόσιος ντροπιασμός ήταν τόσο μεγάλος που ο Jay αυτοκτόνησε λίγες ημέρες μετά. Έναν χρόνο μετά, στην επέτειο του θανάτου του η μητέρα του Jay, Karin Cheshire αυτοκτονεί και αυτή. Μην αντέχοντας την ζωή χωρίς τον γιό της.

Ένας 26χρονος αυτοκτονεί μόλις μαθαίνει ότι έχει κατηγορηθεί για βιασμό.

Ο 29χρονος James Hollins κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου. Η δεκαεξάχρονη έμοιαζε με ενήλικη και είχε ψεύτικη ταυτότητα με ψεύτικο όνομα. Ο 29χρονος αυτοκτονεί μην αντέχοντας την ντροπή.

Ο βιαστής δεν είσαι εσύ.

O David Bucci, καθηγητής, κατηγορείται από φοιτήτριες του ότι δεν έδωσε βάση στις αναφορές τους για σεξουαλική κακοποίηση. Ο ίδιος δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κάτι πέρα του ότι δεν έκανε ότι περνάει από το χέρι του για να “πιστέψει τις γυναίκες”. Ο δημόσιος ντροπιασμός τον αναγκάζει να αυτοκτονήσει 11 μήνες μετά.

Ο Mark Hunton 23 ετών αυτοκτονεί μετά από πολύμηνη έρευνα κατηγοριών για βιασμό που του απέδωσε η πρώην κοπέλα του. Οι γονείς του ξεκίνησαν να μαζεύουν χρήματα για να αλλάξουν τον βίαιο και ατιμωτικό τρόπο με τον οποίο διεξάγονται αυτές οι έρευνες. Και έτσι να βοηθήσουν νεαρούς άντρες που κατηγορούνται ψευδώς για βιασμό.

Δικηγόροι που είναι ειδικοί στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Άντρας αυτοκτονεί όταν κατηγορείται ανώνυμα για βιασμό. Λίγες ημέρες μετά οι κατηγορίες αποδεικνύονται ψεύτικες.

O Μεξικανός ροκ σταρ και ποιητής Armando Vega Gil αυτοκτονεί αφήνοντας σημείωμα πως η ζωή του θα καταστραφεί από τις κατηγορίες μιας γυναίκας μέσω του metoo. Η γυναίκα τον κατηγόρησε πως δέκα χρόνια πριν, όταν αυτή ήταν 13 χρονών την προσκάλεσε στο σπίτι του και την ρώτησε εάν ήθελε να τον φιλήσει. Ο Armando Vega Gil αρνήθηκε την κατηγορία στο σημείωμα του.

Μια 21χρονη γυναίκα που το όνομα της πάλι δεν θα μάθουμε ποτέ κατηγορεί έναν άντρα για βιασμό. Ο άντρας αυτοκτονεί. Η κατηγορία αποδεικνύεται ψευδής και η γυναίκα παθολογική ψεύτρα. 18 μήνες μετά κατηγορεί έναν ακόμα άντρα, αυτή την φορά τον 27χρονο Olumide Fadayomi για βιασμό. Οι κατηγορίες της αποδεικνύονται ξανά ψευδής. Ο 27χρονος αποπειράται να αυτοκτονήσει αλλά σώζεται. Το όνομα της γυναίκας παραμένει ακόμα άγνωστο, η ίδια είναι ελεύθερη και καμία κατηγορία δεν της αποδόθηκε για ψευδομαρτυρία.

Ο βιαστής δεν είσαι εσύ.

Είναι σίγουρο πως σε συζητήσεις για τον βιασμό έχετε πολύ συχνά ακούσει πως μόνο το 2% των καταγγελιών για βιασμό είναι ψευδής. Φυσικά αυτό είναι άλλο ένα ψέμα της φεμινιστικής προπαγάνδας και ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως αυτή στήνεται και διαιωνίζεται.

Στην υποτιθέμενη πατριαρχική κοινωνία μας αθώοι άντρες και αγόρια διασύρονται. Συκοφαντούνται και οδηγούνται σε κοινωνικό εξοστρακισμό, δημόσιο ντροπιασμό και τέλος και σε αυτοκτονία από ψευδής κατηγορίες για κακοποίηση και βιασμό. Κανένα δίχτυ προστασίας, καμία ψυχολογική στήριξη και κανένα έλεος δεν υπάρχει για αυτούς. Μιας και οι μύθοι και οι ηθικοί εκβιασμοί του φεμινισμού προτάσσουν πως ακόμα και αθώοι να ήταν εντέλει οι άντρες αυτοί, ακόμα και να αυτοκτόνησαν εξαιτίας των κατηγοριών, τα ονόματα και τα πρόσωπα τους μπορούν να γίνονται γνωστά πριν την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Την ίδια στιγμή που τα ονόματα των γυναικών που κάνουν την κατηγορία πρέπει να μένουν απόρρητα. Ακόμα και όταν αποδειχτεί ότι έλεγαν ψέματα με πρόφαση να καταστρέψουν την ζωή κάποιου αθώου.

Άντρες και αγόρια φυλακίζονται πριν καν αποφασιστεί το εάν είναι ένοχοι. Άντρες που αποδεικνύονται εκ των υστέρων αθώοι περνάνε μήνες ίσως και χρόνια στην φυλακή εξαιτίας μιας απλής κατηγορίας.

Και στην Ελλάδα.

Σε έναν μόνο χρόνο στην Ελλάδα είχαμε 10 άντρες που αθωώθηκαν μετά από κατηγορίες για βιασμό. Σε δυο από τα περιστατικά φάνηκε πως η ψευδής κατηγορία έγινε με δόλο. Και δεν χρειάζεται να είσαι Πουαρό για να καταλάβεις πως δυο τουλάχιστον ακόμα είχαν επίσης δόλο. Ένας από τους κατηγορούμενους ήταν μάλιστα παραπληγικός με 80% αναπηρία και δεν ήταν καν σεξουαλικά ικανός.

Πρόσφατα επίσης μια γυναίκα κατηγόρησε δυο άντρες ότι την απήγαγαν και μετά την βίασαν. Λίγο αργότερα ήρθαν νέα στοιχεία στην υπόθεση από βίντεο βενζινάδικου που δείχνει την γυναίκα να μπαίνει οικειοθελώς στο αυτοκίνητο των αντρών και φαίνεται να τους γνώριζε. Με λίγα λόγια είπε ψέματα για την υποτιθέμενη απαγωγή της. Και εάν δεν υπήρχε αυτό το βίντεο από τυχαία κάμερα σε κατάστημα τότε θα είχαν ήδη καταδικαστεί. Για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν. Κάτι για το οποίο το νεόφερτο metoo στην Ελλάδα αδιαφορεί.

Πριν λίγους μήνες επίσης αποφυλακίστηκε μετά από 6.5 χρόνια φυλάκισης ένας προπονητής πολεμικών τεχνών που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση και ασέλγεια ανηλίκου. Και ο λόγος που παρέμεινε στην φυλακή είναι όπως διαβάζουμε ότι δεν δόθηκε αρκετή σημασία στα στοιχεία αλλά στην κατηγορία.

Το πιστέψτε τις γυναίκες δεν είναι αθώο, δεν είναι χαριτωμένο και δεν είναι πλέον καν αστείο. Είναι μια φασιστική, φονταμενταλιστική αντίληψη της πραγματικότητας που έχει χύσει άφθονο αίμα αθώων αντρών και αγοριών. Και που έχει οδηγήσει ακόμα περισσότερους άντρες και αγόρια στην φυλακή ή σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Related Posts

Leave a comment