Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας του φεμινιστικού δόγματος που επηρεάζει την έρευνα που αφορά τον άντρα. Η γιαγιά μου έλεγε πως ο κόσμος χάνεται και το πουτκί χτενίζεται και αυτό φυσικά γίνεται και σε αυτές τις ημέρες τις παγκόσμιας πανδημίας.
Όπως είδαμε λίγες ημέρες πριν μέχρι και το 80% των θυμάτων του ιού είναι άντρες. Όμως ο φεμινισμός γκρινιάζει πως οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο και απαιτούν καλύτερες ώρες, λεφτά, συνθήκες κτλ. Κάτι που θα ήταν μια χαρά εάν δεν τα απαιτούσαν απλά βάση του φύλου τους, ιδίως την στιγμή που όπως πάντα σε κάθε κρίση άντρες είναι αυτοί που πεθαίνουν.
Σήμερα θα μάθουμε πως στην έρευνα για το εμβόλιο του covid δεν πρέπει να συμμετέχουν οι καλύτεροι επιστήμονες του κόσμου ανεξαρτήτως γενετήσιων χαρακτηριστικών. Όχι. Θα μάθουμε πως πρέπει να συμμετέχουν εξίσου άντρες και γυναίκες επειδή τότε η έρευνα για το εμβόλιο θα είναι σεξιστική.
Αντιγράφοντας το φεμινιστικό αφήγημα ο αρθρογράφος μας εξηγεί πως επειδή ο ιός σκοτώνει στην συντριπτική του πλειοψηφία άντρες, το εμβόλιο θα στοχεύει τους αντρικούς οργανισμούς και όχι τους γυναικείους, τους οποίους μας εξηγεί, θα αφήσουν οι άντρες επιστήμονες ευάλωτους. Ότι η έρευνα θα στοχεύει τον άντρα.
Ο αρθρογράφος μετά παραληρεί για τους άντρες που καθιστούν σχεδόν αποκλειστικά τους εθελοντές για τα πειράματα του εμβολίου. Πως αυτό είναι σεξιστικό χωρίς να βλέπει διόλου πως πολύ απλά οι άντρες για άλλη μια φορά κάνουν ένα βήμα μπροστά διακινδυνεύοντας τις ζωές τους σαν πειραματόζωα. Και πως εφόσον η γυναίκα έχει επιστημονικά αποδεδειγμένα καλύτερο ανοσοποιητικό, δεν είναι μια καλή επιλογή για να τεσταριστεί ένα τέτοιο εμβόλιο.
Τον αρθρογράφο δεν τον ενδιαφέρουν οι ζωές των αντρών που χάνονται από τον ιό.
Δεν τον ενδιαφέρει η έρευνα να γίνει γρήγορα και σωστά. Δεν τον ενδιαφέρει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Δεν τον ενδιαφέρει η υγεία και οι ζωές των αντρών που γίνονται πειραματόζωα για να βρεθεί μια θεραπεία. Τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι ζωές των γυναικών. Και ο σεξισμός. Μέχρι σήμερα η επικίνδυνη στάση του φεμινισμού απαιτούσε περισσότερες γυναίκες στον χώρο της επιστήμης. Τον μόνο χώρο που πλέον οι άντρες συνεχίζουν να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά από τις γυναίκες, με εξαίρεση τις επικίνδυνες εργασίες. Το φύλο και όχι το ταλέντο έχει σημασία. Η προπαγάνδα αυτή υπάρχει εδώ και δεκαετίες και φυσικά υπάρχει μόνο για τις θετικές επιστήμες και όχι για επαγγέλματα που οι γυναίκες δεν γουστάρουν να κάνουν ή που απλά είναι πολύ επικίνδυνα και τα αφήνουν για τον αναλώσιμο άντρα.
Με την κανονικοποίηση που έγινε με την πρόφαση της ισότητας, μένει να εμβολιαστούν οι θετικές επιστήμες και με το φεμινιστικό δόγμα:
“Μέχρι σήμερα, η κατανόηση μας για την υγεία έχει αναπτυχθεί μέσα από έναν αρσενικό φακό. Βασίζεται σε μελέτες αντρών οι οποίες διεξάχθηκαν από άντρες. Το 2020 αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σκάνδαλο το οποίο σπάνια γίνεται θέμα”.
Ιδού λοιπόν: το αντρικό βλέμμα (male gaze) εισβάλει στην επιστήμη. Εισβάλει στην δουλειά της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνει δεκαετίες τώρα σε ανάλογους κλάδους κοινωνιολογίας και ψυχολογίας. Εισβάλει στην αναζήτηση για αλήθεια. Εισβάλει στην ασφάλεια των παγκόσμιων πληθυσμών.
Και ο φεμινισμός δεν θα σταματήσει εκεί.