Ανθρωπίστριες

anthrwpistries
Οι ανθρωπίστριες δεν έχουν σχέση με τον φεμινισμό. Σε ένα άρθρο που χρησιμοποίησα μια εικόνα από το Persepolis πετάχτηκε μια φεμινίστρια να δηλώσει με στόμφο πως χρησιμοποίησα την εικόνα ενός από τα πιο φεμινιστικά κόμιξ που έχουν γραφτεί ποτέ για να μειώσω τον φεμινισμό. Θεωρεί και τον εαυτό της τέρας ευφυίας μιας και (χωρίς να έχει διαβάσει καν το κείμενο για το οποίο σχολίαζε) μου δηλώνει με ύφος χιλίων καρδιναλίων πως δεν έχω τσεκάρει τις πηγές μου (το φεμινιστικό Persepolis δηλαδή). Η χαρακτηριστική φεμινιστική υπεροψία της φυσικά δεν έχει καμία απολύτως βάση εξαιτίας ενός απλού γεγονότος:

Η Marjane Satrapi, η συγγραφέας του Persepolis δεν αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινίστρια και έχει επανειλημμένα αρνηθεί τον χαρακτηρισμό.

Η τύπισα λοιπόν που περίτρανα τόλμησε να υποθέσει ότι γνωρίζει παραπάνω, υπέθεσε πως η Satrapi είναι φεμινίστρια. Επειδή έγραψε ένα κόμιξ για την αυθεντική καταπίεση των γυναικών στο Ισλάμ, την οποία η ίδια βίωσε.

Και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε για μια από τις γνωστότερες εκβιαστικές πλάνες που οι φεμινίστριες χρησιμοποιούν για να κανονικοποιούν την υστερική και τρομολαγνική προπαγάνδα τους.

Η πλάνη του “εάν υποστηρίζεις την ισότητα τότε είσαι φεμινιστής”.

Όχι. Ο φεμινισμός δεν έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της έννοιας της ισότητας. Ο ανθρωπισμός σαν ιδεολογία υπήρχε καιρό πριν τον φεμινισμό. Ο βιγκανισμός επίσης. Και τέλος δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά πέρα από το να είσαι ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο ον που λειτουργεί με μια βασική ηθική πυξίδα για να συμφωνείς με την ισότητα και να μιλάς για αυτήν. Δεν χρειάζεται να είσαι φεμινίστρια για να το κάνεις. Όπως εξάλλου δεν χρειάζεται να είσαι Χριστιανός για να αγαπάς αλλήλους.

Η αποδοχή του χαρακτηρισμού ενός ιδεολογήματος φέρνει ένα επιπλέον βάρος εκτός από βασικές έννοιες όπως ισότητα και αγάπη. Κουβαλά ένα ολόκληρο Δόγμα στο οποίο αυτόματα συμφωνείς όταν το αποδεχθείς. Για παράδειγμα στην περίπτωση του φεμινισμού συμφωνείς πως ζούμε σε πατριαρχία και πως ο άντρας ζει με προνόμιο. Και αυτά φυσικά είναι ανοησίες.

Πολλές γυναίκες και άντρες δεν αποδέχονται τον φεμινισμό. Για την ακρίβεια η πλειοψηφία των γυναικών στον κόσμο δεν αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινίστριες. Επειδή δεν ασπάζονται το μισανδρικό του δόγμα. Μπορούν όμως να αυτοπροσδιορίζονται ως ανθρωπίστριες.

Οι περισσότερες από αυτές συμφωνούν σε μια στάση ζωής που θέλει να φέρει ισότητα για όλους τους ανθρώπους, ανάμεσα τους και η Satrapi. Το Δόγμα του φεμινισμού δεν έχει καμία σχέση με ισότητα ανάμεσα στα φύλα. Είναι απόλυτα συνδεδεμένο με μισανδρία, πολιτική δύναμη και την υπεράσπιση και διεύρυνση των ήδη τεράστιων προνομίων της γυναίκας στην Δύση. Λειτουργεί ενεργά για να συγκαλύψει εκβιαστικά το μαρτύριο των αντρών στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άντρες κάθε χρόνο να πεθαίνουν από προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν εύκολα αποφευχθεί εάν ο φεμινισμός το επέτρεπε. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και εδώ. Στην υπόνοια και μόνο ότι οι άντρες υποφέρουν και οι γυναίκες έχουν προνόμιο, απειλούν με κατέβασμα της σελίδας. Ο φεμινισμός μισεί τις ανθρωπίστριες. Επειδή οι ανθρωπίστριες επιθυμούν πραγματική ισότητα και δεν είναι μίσανδρες. 

Και αυτό δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο.

Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες στα πανεπιστήμια, τον Ακαδημαϊσμό, την επιστήμη και έχει μελετηθεί ο κίνδυνος που ελοχεύει αυτή τους η στρατηγική, σε επίσημες εκθέσεις κορυφαίων κοινωνιολόγων και ειδικών στον χώρο της ενδοοικογενιακής βίας, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

To 2017, η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς Μiss USA, δήλωσε πως δεν είναι φεμινίστρια και πως πιστεύει στην ισότητα αλλά όχι στον φεμινισμό. Αν και υπόδειγμα του φεμινιστικού ιδεολογήματος της συμπεριληπτικότητας (είναι μια μαύρη γυναίκα επιστήμονας που δεν αφήνει την επιστημονική της ιδιότητα να την εμποδίσει να μπει σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς), ο φεμινισμός γύρισε την ίδια κιόλας ημέρα τα όπλα του εναντίον της προπαθώντας να την θάψει.

Όχι. Ο φεμινισμός δεν νοιάζεται για την ισότητα, τους ανθρώπους και τις γυναίκες που δεν αυτοαποκαλούνται φεμινίστριες. Νοιάζετε αποκλειστικά για το Δόγμα του. Δεν έχει σημασία εάν είσαι το φωτεινότερο παράδειγμα, τι κάνεις ή τι πιστεύεις. Πρέπει να αποδεχθείς τον φεμινισμό εάν θες να θεωρείσαι ηθικός. Και αυτό είναι ένα ψέμα. Μην αφήνετε τα εκβιαστικά ψυχολογικά παιχνίδια του να σας κάνουν να πιστεύετε πως πρέπει να στηρίζετε την μισανδρική του ατζέντα εάν θέλετε να είστε υπέρμαχοι της ισότητας ανάμεσα στους ανθρώπους.

Related Posts

Leave a comment