Αυθεντική καταπίεση των γυναικών

aythentiki katapiesi
Ένα από τα χαρακτηριστικά των φεμινιστριών είναι πως δεν παραδέχονται την αυθεντική καταπίεση των γυναικών. Διάβαζα ποστ στον τοίχο ενός queer τύπου εχθές με χιλιάδες φίλους. Πολλά από αυτά απευθύνονταν στους χιλιάδες αυτούς φίλους και έκαναν έκκληση για το μπλοκάρισμα χρηστών που απλά διαφωνούσαν με τις απόψεις του queer τύπου. Κάποιες περιπτώσεις ήταν προφανώς φασίστες αλλά οι περισσότερες δεν ήταν. Ήταν απλά άνθρωποι που απλά διαφωνούσαν μαζί του. Ο τύπος τους περιέλουζε με λέξεις όπως προνόμιο, άντρας, στρέιτ κτλ και άφηνε να εννοηθεί πως εφόσον ήταν όλα αυτά και διαφωνούσε μαζί του τότε τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από φασίστας, η γνώμη του οποίου πρέπει να μπλοκαριστεί από αυτόν τον ταλαιπωρημένο υπερασπιστή της αλήθειας. Η αλήθεια όμως είναι πως η αλήθεια είναι συνήθως αρκετά πιο πολύπλοκη από την εξιστόρηση ενός απλού δόγματος.

Πριν λίγες μέρες οι Pussy Riot γύριζαν ένα βίντεο για τον καινούριο τους δίσκο Rage, που είναι αφιερωμένος στη βία που υφίστανται οι κουήρ και οι φεμινίστριες που θεωρούνται εχθροί του κράτους, με νόμο από το 2013. Η αστυνομία μπήκε κι έκανε συλλήψεις στον χώρο που γυρίζονταν το βίντεο χωρίς καμία εξήγηση. Το βίντεο έχει καταστραφεί με την επίκληση του ρώσικου νόμου απαγόρευσης της “γκέι προπαγάνδας” και οι Pussy Riot ζητάνε γνωστοποίηση του περιστατικού.

Το Ρωσικό κράτος που ασκεί αυθεντική καταπίεση σε γυναίκες και ομοφυλόφιλους το κάνει με αυτή ακριβώς την λογική. Πως απαγορεύουμε την δημόσια έκφραση απόψεων και ιδεών επειδή τις θεωρούμε επικίνδυνες για το κοινό καλό. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ισλάμ όπου το μαρτύριο των γυναικών και των ομοφυλόφιλων είναι πρωτοφανές. Υπάρχει ένα Δόγμα αλήθειας και οτιδήποτε ξεφεύγει από το Δόγμα αυτό θεωρείται επικίνδυνο για το κοινό καλό.

Και φυλακίζεται ή εκτελείται.

Το πρόβλημα με τον φεμινισμό είναι πως όχι μόνο δεν ασχολείται με τα προβλήματα των γυναικών στις περιοχές του κόσμου που όντως υπάρχει αυθεντική καταπίεση τους, αλλά ξεπλένει την καταπίεση αυτή ονομάζονταν την “κουλτούρα” όπως κάνουν στην περίπτωση της μπούρκας. Επίσης οι φεμινίστριες εξισώνουν τα προβλήματα και το μαρτύριο των γυναικών αυτών με τα δικά τους στον Δυτικό κόσμο. Η φεμινίστρια στην Δύση τολμάει να υπονοήσει ότι επειδή απλά είναι γυναίκα καταπιέζεται με τον ίδιο τρόπο που καταπιέζεται η γυναίκα στο Ισλάμ. Και εστιάζει τα προβλήματα αυτά σε ανοησίες όπως το σφύριγμα στον δρόμο και τον υποτιθέμενο σεξισμό στον χώρο εργασίας, την ίδια ακριβώς στιγμή που δημιουργεί συλλαλητήρια χιλιάδων γυναικών στην Δύση για την κανονικοποίηση της μπούρκας και της μαντίλας, ξεπλένοντας έτσι τους καταπιεστές των γυναικών στο Ισλάμ και δυναμιτίζοντας τον αγώνα τους για απελευθέρωση από το τυραννικό αυτό καθεστώς.

Η δημιουργία όμως αυτών των καθεστώτων πάτησε επάνω στην απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης την οποία τόσο εχθρεύεται ο φεμινισμός. Υπάρχουν δεκάδες σελίδες στο facebook ανάλογες του queer τύπου που ζητάνε τον αποκλεισμό, την απόλυση και γενικά την καταστροφή της ζωής οποιουδήποτε διαφωνεί με το επικίνδυνο Δόγμα του. Μασκαρεμένη σαν δικαιωματισμός αυτή η πλευρά της αριστεράς πλέον κάνει την δουλειά της ακροδεξιάς. Καλλιεργεί τις συνθήκες απαγόρευσης της έκφρασης, για το κοινό καλό μας πάντα, μέσα από την δικαιωματιστική της προπαγάνδα και κανονικοποιεί τον αποκλεισμό όσων διαφωνούν με το κυρίαρχο πολιτικό διήγημα. Στην προπολεμική Γερμανία για 12 ολόκληρα χρόνια υπήρχε μια συνεχής προπαγάνδα αποκτήνωσης των Εβραίων. Ο μέσος Γερμανός δεν ήταν κακός άνθρωπος. Ήταν απλά ένας πολίτης που ζούσε την ζωή του μέσα σε μια συνεχής ροή προπαγάνδας. Που αποκτήνωνε τους Εβραίους στο βαθμό που όταν μετά οι Ναζί τους φυλάκιζαν και τους σκότωναν σκέφτονταν “είναι απλά Εβραίοι”.

Εξαιτίας της προπαγάνδας.

Αυτή η προπαγάνδα ολικής αποκτήνωσης του άντρα στην Δύση, που τα προβλήματα και το μαρτύριο του δεν έχουν καμία αξία επειδή έχουν “προνόμιο” δεν διαφέρει καθόλου από αυτή την τυραννική πρακτική. Η μέση φεμινίστρια απαξιώνει ήδη τους θανάτους και το μαρτύριο των αντρών και γελάει με αυτό. Χλευάζει το μαρτύριο των αντρών επειδή το Δόγμα της τον έχει καταστήσει ως εχθρό. Έναν εχθρό που του αξίζει ο αποκλεισμός, η κοινωνική απομόνωση, η απαξίωση και οι νομικές κυρώσεις απλά επειδή είναι άντρας. “Ο βιαστής είσαι εσύ” μας λέει το ξεδιάντροπο τραγουδάκι κανονικοποιόντας στην κοινωνική συνείδηση την αντίληψη πως ο άντρας είναι επικίνδυνος. “Πιστέψτε τις γυναίκες μας” επαναλαμβάνει μέσα στο ίδιο πνεύμα. Επειδή είναι με το μέρος του σωστού και φυσικά ανίκανες για δόλο, ψέμα και έγκλημα. Και τιμωρήστε όσους διαφωνούν επειδή “είναι απλά άντρες¨.

Η καρδιά μας βρίσκεται δίπλα στις Pussy Riot, τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους στην Ρωσία. Την Τσετσενία και το Ισλάμ και σε κάθε σημείο του κόσμου όπου υπάρχει ακόμα αυθεντική τους καταπίεση. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Και απέναντι σε Δόγματα που την βάλλουν, που τολμούν να εξισώνουν το μαρτύριο αυτό με το σφύριγμα στον δρόμο. Που το εργαλειοποιούν για να προετοιμάσουν τον δρόμο σε παρόμοια τυραννικά καθεστώτα. Τα οποία βάλλουν την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Related Posts

Leave a comment