Ισοπέδωση των κόμικς

isopedosi comics
Και η ισοπέδωση των κόμικς συνεχίζεται ακάθεκτα. Στο Gotham High, το καινούργιο κόμικ από την DC η Φιλιππινέζα συγγραφέας Melissa de la Cruz αναπλάθει όπως πολλές φορές έχουμε εξηγήσει εδώ το σύμπαν των κόμικ. Έχοντας γράψει κυρίως νουβέλες για έφηβα κορίτσια η Cruz προσαρμόζει τους γνωστούς σε όλους μας ήρωες βασιζόμενη στα δικά της πρότυπα για να ικανοποιήσει τις νέες φουρνιές φεμινιστριών με φτυαριές κοπριάς από identity politics. Κανένας σεβασμός στην ιστορία, στο σύμπαν, στους χαρακτήρες. Αυτά υπάρχουν απλά για να ξαναπλάθονται σαν πλαστελίνη σύμφωνα με τις απαιτήσεις της υστερίας και της γκρίνιας του φεμινισμού.

Ο Bruce Wayne είναι ένας 17χρονος Αμερικανο-ασιάτης (όπως η συγγραφέας). Η οικογένεια του ήρθε από το Χονγκ-Κονγκ στο L.A (όπως και η οικογένεια της συγγραφέως). Ο Alfred είναι ο gay θείος του Bruce (φαντάζομαι κάποιον gay θείο θα είχε αυτή και μέσα στην τρικυμία έμπνευσης της τον πέταξε και αυτόν στο τσουκάλι). Και φυσικά το κόμικ είναι γεμάτο με κακούς λευκούς πιτσιρικάδες, έρωτες στα χρόνια τις διάκρισης και -τι άλλο;- κουτσομπολιά.

Σε άλλα νέα οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών που πουλάνε κόμικ έχουν απηυδήσει από την κάθετη πτώση των αγορών. Kαι εκλιπαρούν τις μεγαλοεταιρείες να αλλάξουν αυτή την πολιτική τους που εστιάζει στον φεμινισμό και την συμπεριληπτικότητα. Αλλά οι εταιρείες απλά αδιαφορούν μιας και τα χρήματα πλέον είναι στον κινηματογράφο. Χρειάστηκαν λίγα χρόνια μόνο μετά την απόβαση του φεμινισμού στον χώρο των κόμικς για να τον γονατίσει. Ανακατασκευάζοντας την πραγματικότητα του στις απαιτήσεις της μέσης 16χρονης γκρινιάρας με ροζ μαλλιά. Η ισοπέδωση των κόμικς από τον φεμινισμό δεν θα σταματήσει.

Η dc έχει πλέον γονατίσει οικονομικά.

Όμως παρόλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτη να εκδίδει ανοησίες που δεν αφορούν τον μέο αναγνώστη της. Εκδίδει ανοησίες και δημιουργεί κενούς χαρακτήρες που απλά αναπαράγουν φεμινιστικό δόγμα. Σύντομα το ενδιαφέρον των αγοριών και των νέων αντρών για τα κόμικς θα εκλείψει. Και φυσικά τότε και μόνο τότε ο φεμινισμός θα σταματήσει να ασχολείται με αυτά.

Related Posts

Leave a comment