Τι κάνει το metoo

κάνει το metoo
Ας εξετάσουμε τι κάνει το metoo μέσα από δυο γνωστές υποθέσεις. Γνωρίζατε πως η Amber Heard που κακοποιούσε σωματικά τον Johnny Depp πληρώνεται 33.000 δολάρια για να μιλάει κατά της ενδοοικογενειακής βίας; Και όχι μόνο. Την στιγμή που ο Johnny Depp απολύθηκε από το Fantastic Beasts 3, έχασε τον ρόλο του ως Χουντίνι σε τηλεοπτική σειρά, τον ρόλο του στην σειρά ταινιών Πειρατές της Καραϊβικής και έχει χαρακτηριστεί “ραδιενεργός” στο Χόλιγουντ. “Δεν μπορείς να δουλέψεις πλέον με αυτόν, είναι ραδιενεργός”.

Η πρώην γυναίκα του παρόλα αυτά, παρά το γεγονός του ότι τον κακοποιούσε συστηματικά έγινε πρέσβειρα του metoo και πληρώνεται 33.000 δολάρια για να μιλάει κατά της οικογενειακής βίας. Η Heard έχει ήδη κάνει ομιλίες για αυτό το θέμα ακόμα και στο μεγαλύτερο φεμινιστικό φεστιβάλ παγκοσμίως, το Women’s March. Στο ίδιο φεστιβάλ που την ίδια χρονιά έδωσε ομιλία και η Donna Hylton, μια γυναίκα που έχει καταδικαστεί για την απαγωγή, τον βασανισμό, τον βιασμό, τον ακρωτηριασμό και την δολοφονία ενός 62χρονου άντρα.

Η Heard επίσης δεν απολύθηκε από τον ρόλο της στο Aquaman 2, παρά την απαίτηση 1.5 εκατομμυρίου ατόμων που υπέγραψαν για αυτό. Αντιθέτως υπάρχουν φήμες πως σύντομα θα δουλέψει σε ταινίες της Μάρβελ. Έπαιξε επίσης έναν μεγάλο ρόλο στην δεύτερη μεταφορά του The Stand του Stephen King στην οθόνη.

Το metoo ήταν το τέλειο καμουφλάζ για τα ψέματα της Heard.

Το σύνθημα πιστέψτε τις γυναίκες φανερώνει την νοσηρότητα του στην υπόθεση αυτή. Υπάρχουν πληθώρα στοιχείων που φανερώνουν τα ψέματα της Heard και που δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Depp ήταν αυτός που κακοποιούνταν στην σχέση τους. Ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία όχι μόνο παραδέχεται πως τον χτυπούσε αλλά και που τον ειρωνεύεται επειδή παραπονιέται για αυτό. Και επειδή ζήτησε βοήθεια για την κακοποίηση που δέχονταν από αυτήν. Στην συνομιλία τους η Heard του λέει πως “δεν υπόσχεται πως δεν θα τον ξαναχτυπήσει”.

H Heard είπε επίσης ψέματα για το ότι θα δώσει τα χρήματα που πήρε από το διαζύγιο της με τον Depp σε φιλανθρωπίες.

Ψέματα αποδείχτηκε πως είπε επίσης και η αδερφή της Heard. Δυο φορές. Όταν υποστήριξε πως δεν είχε δει ποτέ την Heard να είναι βίαιη, ενώ την είχε χτυπήσει στο παρελθόν. Και πως ήταν μάρτυρας σε περιστατικό όπου είδε τον Depp να χτυπάει την αδερφή της. Κατηγορείται επίσης για την τοποθέτηση ψεύτικων στοιχείων.

Η Heard εκτός των άλλων είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία σε σύντροφο της 10 χρόνια πριν. Τα αρχεία της οποίας ζήτησε να σβηστούν λίγο μετά αφότου γνώρισε τον Depp. Έχει συλληφθεί και περάσει βράδυ σε φυλακή για αυτό. Επίσης είπε ψέματα για αυτό στο Δικαστήριο. Επίσης πολλές παλιές γυναίκες σύντροφοι της έχουν μιλήσει για το κακοποιητικό παρελθόν της Heard και συλλέγονται πληροφορίες από αυτές, σύμφωνα με την υπεράσπιση του Depp. Σε αντίθεση με τις πρώην συντρόφους του Depp που τον έχουν υπερασπιστεί.

Και που δηλώνουν πως δεν υπήρξε ποτέ κακοποιητικός.

Επίσης μηνύματα που έχει ανταλλάξει ο Depp με τους γονείς της Heard δείχνουν πως πρόκειται για μια περίπτωση εκβιασμού και όχι κακοποίησης. Οι ίδιοι οι γονείς της Heard στα μηνύματα τους αποκαλούν τον Depp γιο τους και του εξηγούν πως οι δικηγόροι ανάγκασαν την Heard να προβεί στις κατηγορίες της. Στα μηνύματα τους φαίνεται επίσης πως φοβούνται την κόρη τους.

Επίσης η Heard έβγαλε φωτογραφίες με τις μελανιές της μετά από τον τελευταίο καυγά της με τον Depp οι οποίες και δημοσιεύθηκαν. Εκτός όμως του ότι υπάρχουν μάρτυρες που την είδαν την ίδια νύχτα αλλά και τις επόμενες ημέρες μετά την επίθεση χωρίς μελανιές, υπάρχει και βίντεο που το αποδεικνύει.

Επίσης η Heard δεν δίστασε να στραφεί ενάντια ακόμα και στον πατέρα της αποκαλώντας τον “βίαιο”, όταν έμαθε τα υποστηρικτικά μηνύματα που είχε στείλει στον Depp.

Επίσης η πρώην βοηθός της Heard έχει καταθέσει πως την κακοποιούσε.

Παρόλα αυτά η Amber Heard παραμένει πρέσβειρα του metoo. Και βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μιλώντας για την ενδοοικογενειακή βία. Την ώρα που ο Depp τον οποίο έχει κακοποιήσει σοβαρά σωματικά και έχει στείλει στο νοσοκομείο, καταστρέφεται οικονομικά και στιγματίζεται ως βίαιος και κακοποιητής.

Και αυτό ακριβώς κάνει το metoo.

Φυσικά το αμόρφωτο φεμινισταριό του ίντερνετ δεν χάνει ευκαιρία να υποστηρίζει την Heard και να συκοφαντεί τον Depp. Μια μήνυση που έκανε ο Depp στην εφημερίδα Sun για συκοφαντική δυσφήμηση, και την οποία έχασε, χρησιμοποιείται από φεμινιστικά τρολάκια ως απόδειξη της ενοχής του Depp.

Παρά λοιπόν το συχνό κακοποιητικό παρελθόν της Heard, παρά τα άφθονα στοιχεία που δείχνουν πως έχει πει ψέματα και σκηνοθετήσει την κακοποίηση της και παρά την υποστήριξη που έχει ο Depp ακόμα και από τους γονείς της ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει πως αυτός είναι ο θύτης. Γιατί αυτό ακριβώς κάνει το metoo. Καταδικάζει αθώους αδιαφορώντας για τα στοιχεία. Και δίνει σε ήδη δυνατές γυναίκες την δύναμη να ελέγχουν τι σκέφτεται ο όχλος μέσα από τα ΜΜΕ. Και να κερδίσουν έτσι περισσότερη δύναμη.

Και δεν είναι η μόνη.

Την ίδια χρονιά που η Amber Heard χρησιμοποιούσε το metoo για να υποκριθεί το θύμα και για να γίνει πρέσβειρα για την ενδοοικογενειακή βία, η Sarah Champion είχε διοριστεί ως Υπουργός για την ενδοοικογενειακή βία στην Αγγλία. Παρά το γεγονός ότι μερικά χρόνια πριν είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για ενδοοικογενειακή βία κατά του πρώην άντρα της. Την οποία και η ίδια παραδέχτηκε. Της κόστισε αυτό κάτι πολιτικά; Φυσικά και όχι.

Αντιθέτως απαίτησε και κέρδισε 200.000 λίρες σαν αποζημίωση στο διαζύγιο με τον άντρα που είχε κακοποιήσει. Έγινε υπουργός για την ενδοοικογενειακή βία. Και διατήρησε την θέση της ακόμα και όταν ήρθε στο φως το παρελθόν της. Όχι απλές κατηγορίες σαν αυτές του metoo. Αλλά γεγονότα που είχαν καταγραφτεί και που και η ίδια παραδέχτηκε. Όχι μόνο δεν έχασε την θέση της. Αλλά ο Jeremy Corbyn δήλωσε πως αυτός και το κόμμα του την υποστηρίζουν σύσσωμα. Και όχι μόνο αυτό. H Champion πήρε την 92η θέση στους 100 αριστερούς με την μεγαλύτερη επιρροή. Και επανεκλέγει το 2019.

Καμία κοινή γνώμη δεν καταδίκασε την αποδεδειγμένη κακοποίηση που είχε πράξει στον άντρα της. Ίσα ίσα της έδειξε την σύσσωμη υποστήριξη του και την εξέλεξε ξανά λες και δεν έτρεχε τίποτα. Την στιγμή που άντρες ντροπιάζονται δημόσια και απολύονται για εικασίες και αναπόδεικτες καταγγελίες. Γιατί αυτό είναι το metoo. Ένα κίνημα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την δύναμη. Και όχι με την κακοποίηση.

Related Posts

Leave a comment