Ψευδείς κατηγορίες και εκβιασμός

ψευδείς κατηγορίες εκβιασμός
Πως οι ψευδείς κατηγορίες και ο εκβιασμός πάνε χέρι χέρι; Σε επάγγελμα είχε αναγάγει μια 41χρονη Ρουμάνα της οποίας το όνομα και τις φωτογραφίες της δεν θα της δούμε φυσικά ποτέ στα ΜΜΕ, τους εκβιασμούς για βιασμό. Συνολικά εκβίαζε έξι άντρες, ένας μόνο εκ των οποίων αποφάσισε να μην υποκύψει στον εκβιασμό της. “Θα σε βάλω φυλακή για βιασμό, τώρα σηκώθηκα από το κρεβάτι γιατί ένιωθα μούσκεμα από αίμα”. “Θα με πληρώσεις ακριβά τώρα”. “Ζητάω 25 χιλιάδες ευρώ και να μου πεις ευχαριστώ, επειδή θα μπορούσα να ζητάω πιο πολλά”. “Δεν νομίζω να θέλεις να σε ψάχνει η αστυνομία”. “Αν δεν είσαι εδώ σε μία ώρα θα βάλω την φωτογραφία σου στο ίντερνετ και θα ετοιμαστώ να πάω στην Ασφάλεια”. Όλα αυτά είναι μηνύματα που του έστελνε μια γυναίκα από αυτές που οι φεμινίστριες θέλουν πάντα να πιστεύουμε.

Ο άντρας συνεργάστηκε με την αστυνομία η οποία και συνέλαβε την 39χρονη.

Ο ίδιος άντρας του οποίου το όνομα και τις φωτογραφίες του θα βλέπαμε την επόμενη ημέρα στο ίντερνετ εάν είχε κατηγορηθεί για βιασμό. Αυτές είναι οι πρακτικές που κανονικοποιεί ο φεμινισμός. Απειλές για δημοσίευση φωτογραφίας και στοιχείων όπως και ψευδείς κατηγορίες είτε για εκβιασμό, είτε για εκδίκηση, είτε από απλή μοχθηρία. Και όχι δεν είναι σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις και όχι “δεν κάνουν κακό στα πραγματικά θύματα”. Αυτές οι υποθέσεις κάνουν κακό στους άντρες που κατηγορούνται ψευδώς που είναι τα πραγματικά θύματα και που οι ζωές τους καταστρέφονται είτε δικαιωθούν, είτε όχι.

Έχουμε δει πως η επίσημη σελίδα της Αστυνομίας του Καναδά ενημερώνει τις γυναίκες πως μπορούν όχι απλά να κατηγορούν άντρες χωρίς στοιχεία αλλά και πως μπορούν να αποζημιώνονται οικονομικά όταν το κάνουν. Πρόσφατα διαβάσαμε πως φεμινιστικές οργανώσεις “συνεργάζονται στενά” με την Ελληνική Αστυνομία. “Για να εστιάσει την ενοχή για την ενδοοικογενειακή βία σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες”. Τους άντρες δηλαδή. Πόσο ακόμα νομίζετε πως θα αργήσει από το να εξαλειφθεί κι εδώ το τεκμήριο της αθωότητας των αντρών; Όταν οι ψευδείς κατηγορίες και ο εκβιασμός μπορεί να εργαλειοποιηθούν;

Η γυναίκα που εκβίαζε να καταστρέψει την ζωή του άντρα δικάστηκε πριν λίγες ημέρες. Της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκιση ενός έτους και δύο μηνών, την οποία το Δικαστήριο ανέστειλε επί τριετία.. Τόσο υπολογίστηκε η ζωή του άντρα που θα κατέστρεφε με τους ψευδείς ισχυρισμούς της. Το όνομα της και η φωτογραφία της παραμένουν ακόμα κρυφά.

Related Posts

Leave a comment