Πως κατασκευάζονται όμως ψεύτικες γυναίκες ηρωίδες και πως αυτό μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα; Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Η σύλληψη του Ρουπακιά αποδόθηκε στην Αγγελική Λεγάτου, 24χρονη αστυνομικός της ΔΙΑΣ, την οποία τα ΜΜΕ εκθείασαν για το θάρρος της, της απέδωσαν τον τίτλο της ηρωίδας και άλλους λατρευτικούς χαρακτηρισμούς όπως “η όμορφη Αγγελική” και “ο άγγελος με τα γαλάζια μάτια”. Η Λεγάτου παρασημοφορήθηκε για το θάρρος της από τον Κάρολο Παπούλια ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να τιμηθεί “ώστε να προβάλλονται τα ωραία παραδείγματα”.
Εκατοντάδες άρθρα γράφτηκαν για την “όμορφη Αγγελική” που “ήταν πιο άντρας και από τους άντρες”. Και όλα εξιστορούσαν με γλαφυρές λεπτομέρειες το θάρρος, το κουράγιο και τον ηρωισμό της. Οι εξιστορήσεις θέλουν την Λεγάτου να κατεβαίνει από την μηχανή της. Να τρέχει προς το μέρος που της υπέδειξε ο Παύλος Φύσσας φωνάζοντας “ε όχι και μαχαίρι”. Να βγάζει το όπλο της και να ρίχνει τον δολοφόνο στο έδαφος. Και τέλος να εντοπίζει το μαχαίρι που ήταν το φονικό όπλο.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβησαν.
Και αυτό επειδή δεν ήταν η Αγγελική Λεγάτου που συνέλαβε τον Ρουπακιά και που βρήκε το φονικό όπλο. Αυτός που τον συνέλαβε ήταν ο Δημήτρης Κουρέτζης που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Αυτός ήταν που μετά από έρευνα στην σκηνή του εγκλήματος εντόπισε το μαχαίρι του Ρουπακιά, αυτός ήταν που έβαλε το περιπολικό του σε τέτοιο σημείο ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει με το αυτοκίνητο του ο δολοφόνος, αυτός ήταν που τον ανέκρινε και αυτός ήταν που τον συνέλαβε. Αν και ο Δημήτρης Κουρέτζης ήταν ο πραγματικός ήρωας τα ΜΜΕ συνέχισαν ακάθεκτα να αναπαράγουν την Αγγελική Λεγάτου ως ηρωίδα. Και να αποδίδουν όλα όσα ο Δημήτρης Κουρέτζης έπραξε ως δικά της κατορθώματα.
Η ανάγκη όμως της κοινωνίας και των ΜΜΕ να αναγάγουν γυναίκες σε ηρωίδες για πράγματα που οι άντρες κάνουν καθημερινά, αυτή την φορά είχε μεγάλο κόστος. Και αυτό επειδή η ιστορία της Λεγάτου ήταν ψεύτικη, τίποτα απολύτως δεν έκανε αυτή και η ομάδα της, και επειδή ήρθε σε σύγκρουση με την μαρτυρία του Κουρέτζη κόντεψε να δημιουργήσει πρόβλημα στην Δίκη μιας και έρχονταν σε αντιφάσεις και με τις αρχικές της δηλώσεις αλλά και με άλλες των υπόλοιπων μαρτύρων. Η ανάγκη της κοινωνίας να κατασκευάζει γυναίκες ήρωες από το πουθενά βράβευσε για τον ηρωισμό και το θάρρος της μια γυναίκα που έμεινε άπραγη όσο ο Ρουπακιάς δολοφονούσε τον Φύσσα, και που ψευδομαρτύρησε στο Δικαστήριο για να καλύψει την ομάδα της.
Εάν δεν ήταν παρών ο Κουρετζής ο Ρουπακιάς θα είχε πιθανώς ξεφύγει.
Φυσικά ακόμα και όταν αποκαλύφθηκε πως ο Δημήτρης Κουρέτζης ήταν ο πραγματικός ήρωας της υπόθεσης, κανένας πολιτικός δεν προσφέρθηκε να του αποδώσει τιμές. Ή να τον βραβεύσει και να τον χαρακτηρίσει ήρωα. Κανένα μέσο δεν εξύμνησε την ανδρεία του, τον ηρωισμό και το θάρρος του για όσα έπραξε. Όχι. Ο Δημήτρης Κουρέτζης είναι άντρας και όλα αυτά θεωρούνται υποχρέωση του. Μόνο όταν μια γυναίκα πράττει ακριβώς τα ίδια πράγματα η γυναικεντρική κοινωνία είναι έτοιμη να πλέξει το εγκώμιο της. Να την τιμήσει. Και να κατασκευάσει ηρωίδες από το πουθενά. Πολλές φορές ακόμα και με ψέματα αποθεώνοντας τες όπως στην περίπτωση της Αγγελικής Λεγάτου ή της Ελένης Αντωνιάδου.
Αντιθέτως ο Δημήτρης Κουρετζής απειλήθηκε, αυτός και η οικογένεια του, γράφτηκαν βρισιές στο αμάξι του και ζήτησε την προστασία του όπως και της οικογένειας του. Δυο χρόνια μετά ο ίδιος συνέλαβε άλλα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν κάνει επίθεση κατά μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.
Ο Δημήτρης Κουρέτζης παραιτήθηκε από την αστυνομία. Και γνώμη μου είναι πως εξωθήθηκε σε παραίτηση για τον ηρωισμό του και το θάρρος του να πει την αλήθεια. Αυτή ήταν η ανταμοιβή του για όσα έκανε. Από μια κοινωνία που εξαιτίας της φεμινιστικής προπαγάνδας αρνείται να αποδεχτεί τις αρετές των αντρών. Και που φροντίζει να αναδεικνύει μόνο την αρνητική πλευρά τους. Που αποκρύπτει μεθοδικά τον ηρωισμό τους και κατασκευάζει ψεύτικες γυναίκες ηρωίδες. Που δουλειά τους είναι να λατρευτούν απλά επειδή είναι γυναίκες.