Όταν ο βιασμός αγοριών είναι “αποπλάνηση”

ο βιασμός αγοριών είναι αποπλάνηση
Ο βιασμός των αγοριών μας εξηγούν τα ΜΜΕ είναι “αποπλάνηση”. Γυναίκα καταγγέλλει χωρίς στοιχεία πως πριν 20 χρόνια όταν ήταν 21 ετών δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από άντρα και μας περιγράφει ένα περιστατικό στο οποίο κάνει σεξ με την θέληση της. Την επόμενη ημέρα τα ΜΜΕ μας μιλάνε για βιασμό. Χωρίς στοιχεία. Ακόμα και όταν η ίδια της η περιγραφή δεν συμπεριλαμβάνει καταναγκασμό, άσκηση βίας ή εκβιασμό. Για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση μας ενημερώνουν επίσης τα ΜΜΕ τις επόμενες ημέρες για πληθώρα άλλων περιστατικών. Όπως γυναίκες που βγαίνουν για καφέ, ένα άγγιγμα και μια υπόνοια ακόμα μεταφράζεται από τα ΜΜΕ ως σεξουαλική παρενόχληση που πρέπει να καταγγελθεί και να σοκάρει. Σε όλες τις καταγγελίες μας γίνεται ξεκάθαρο πως το σημαντικό σε όλα αυτά δεν είναι η άσκηση βίας. Δεν είναι ο εκβιασμός ή ο εξαναγκασμός. Αλλά η θέση εξουσίας και η διαφορά ηλικίας.

Οι γυναίκες που κάνουν τις καταγγελίες όπως και τα ΜΜΕ εστιάζουν στην μεγάλη διαφορά ηλικίας όπως και στην θέση ισχύος που έχουν υποτιθέμενα οι άντρες απέναντι στο υποτιθέμενο θύμα για να μας εξηγήσουν πως τίποτα δεν έγινε με συναίνεση. Και πως οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί με τους άντρες που έχουν θέσεις δύναμης. Πολιτικούς, γιατρούς, καθηγητές και δασκάλους. Δεκάδες καταγγελίες φοιτητριών για καθηγητές που υποτιθέμενα δεν τις πέρασαν στο μάθημα επειδή δεν ενέδωσαν στις σεξουαλικές τους ορέξεις.

Πάλι χωρίς στοιχεία.

Τα ΜΜΕ επαναλαμβάνουν τα περί σεξουαλικής κακοποίησης, σεξουαλικής παρενόχλησης και περί θέσης ισχύος των αντρών.

13χρονο ανήλικο αγόρι βιάζεται επανειλημμένα από την κατά πολύ μεγαλύτερη δασκάλα του. Υπάρχουν πληθώρα στοιχείων για αυτό. Τα ΜΜΕ ξεχνάνε ξαφνικά τις λέξεις σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός και θέση ισχύος. Ξαφνικά το αφήγημα εμπεριέχει μόνο “αποπλάνηση”. Διαβάζουμε για “ροζ στιγμές”, για “ερωτική συνεύρεση”, “κρυφές επισκέψεις” και για μια “υπόθεση με βάθος”. Λίγες ημέρες πριν ο παιδόφιλος που δήλωνε πως ήθελε να παντρευτεί ένα ανήλικο κορίτσι σόκαρε την κοινή γνώμη,τα ΜΜΕ μας μιλούσαν για πάλι για βιασμό και θέσεις ισχύος και οι φεμινίστριες για την πατριαρχία. Όταν αγόρι όμως βιάζεται διαβάζουμε πως “στο μυαλό της 35χρονης φιλολόγου απο τη Νέα Ερυθραία, ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου, δεν ήταν ένα παιδί, αλλά ένας ώριμος άνδρας που θα μπορούσε να ζήσει μαζί του. Έτσι, τον έβλεπε και έτσι του συμπεριφερόταν ζωντας σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο, ετοιμάζοντας ταξίδια στο εξωτερικό μαζί του”. “Στο μυαλό της”. “Ζώντας σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο”.

Ο βιασμός αγοριών είναι “αποπλάνηση”. Μην φανταστείτε κάτι άλλο.

Τέλος σε όλα τα άρθρα διαβάζουμε πως η φιλόλογος “κατηγορείται” για όλα αυτά. Ενώ υπάρχουν πληθώρα στοιχείων για τις πράξεις της. Όπως εξάλλου πληθώρα στοιχείων υπάρχουν και για τις πράξεις της βιάστριας που απήγαγε και βίασε την μικρή Μαρκέλλα. Που και αυτή “κατηγορείτε”. Επίσης δεν είδαμε φωτογραφία της ακόμα. Επίσης δεν μάθαμε το όνομα της ακόμα. Όπως εξάλλου μάθαμε όλων αυτών των αντρών που κατηγορούνται μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Όπως δεν μάθαμε και το όνομα της άλλης δασκάλας που βίασε 74 κορίτσια στο Ισραήλ. Ούτε και εκεί ακούσαμε για θέση ισχύος. Ακούσαμε όμως την λέξη βιασμός επειδή τα θύματα ήταν κορίτσια. Και όχι αγόρια. Στο ίδιο Ισραήλ που οι φεμινίστριες λίγα χρόνια πριν είχαν βγει στους δρόμους για να σταματήσουν την εφαρμογή ενός νόμου που θα καταδικάζει τις γυναίκες που βιάζουν σε φυλάκιση. Οι γυναίκες μας εξηγούν οι φεμινίστριες δεν βιάζουν. Και ανάλογα ακολουθούν το αφήγημα τους τα ΜΜΕ.

Και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του metoo. Ένα πολιτικό φεμινιστικό κίνημα που αποσκοπεί στην κατάλυση του τεκμηρίου της αθωότητας των αντρών και την καταδίκη τους για πταίσματα και φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά όπως κοίταγμα και φλερτ. Χωρίς στοιχεία. Την ίδια στιγμή που γυναίκες που βιάζουν ανήλικα αγόρια και κορίτσια, παρουσιάζονται πάντα ως κάτι λιγότερα φρικιαστικό, σπάνιο και το πολύ πολύ ψυχικά ανισόρροπο. Με σεβασμό πάντα στα δικαιώματα τους, στο τεκμήριο της αθωότητας και την ανωνυμία τους. Από τα ίδια ΜΜΕ και όχλο που δεν διστάζουν να κατανομάσουν, να κανιβαλίσουν και να καταδικάσουν χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο έναν άντρα. Απλά επειδή είναι άντρας.

Related Posts

Leave a comment