Συκοφαντία, φεμινισμός και η περίπτωση του Τάσου Ζάγκου

συκοφαντία φεμινισμός
Η συκοφαντία, η διαπόμπευση και ο φεμινισμός είναι έννοιες αλληλένδετες. Ας εξετάσουμε άλλη μια περίπτωση ενός άντρα που συκοφαντείται και διαπομπεύεται από φεμινίστριες. Και που η ζωή του μπορεί να καταστραφεί. Η περίπτωση του Τάσου Ζάγκου δεν είναι μοναδική. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ανενόχλητη δημόσια διαπόμπευση αντρών από φεμινίστριες έχει γίνει νόρμα. Αυτή η πρακτική είναι φυσικά παράνομη. Όμως οι φεμινίστριες έχουν χτίσει εκατοντάδες σελίδες και εκφοβίζουν ή απειλούν οποιονδήποτε έρχεται σε αντίθεση με αυτή τους την πρακτική. Οι άντρες που συνήθως στοχεύουν με “ανώνυμες” καταγγελίες “ανώνυμων θυμάτων”, είναι συνήθως νεαροί άντρες. Οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απαντήσουν μέσω του νόμου, ή απλά εκφοβίζονται από εκατοντάδες φανατικές που τους στέλνουν απειλητικά μηνύματα. Μέσα από τον εκφοβισμό και την διαπόμπευση εξαναγκάζονται στην σιωπή.

Η συκοφαντία, η διαπόμπευση και ο φεμινισμός είναι έννοιες αλληλένδετες. Τι γίνεται όμως όταν ένας άντρας επιλέξει να μην φοβηθεί και να αντιμετωπίσει την φεμινιστική συκοφαντία με τα μέσα που ο νόμος του δίνει;

Το παρακάτω κείμενο είναι του Τάσου Ζάγκου.

Ενός youtuber τον τελευταίο χρόνο έχει διαπομπευθεί ως “εκπαιδευτής βιαστών” από γνωστή φεμινιστική σελίδα. Με αποτέλεσμα να υποκινεί μίσος στο κοινό της που τον αποκαλεί βιαστή και τον απειλεί. Η σελίδα πιστή στην φεμινιστική ρητορική που έχει την ίδια επιστημονική βάση με το βουντού βασίζει τις κατηγορίες της στην υποτιθέμενη κουλτούρα του βιασμού. Κάτι που για αρχή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως επιστημονικό στοιχείο που να υποστηρίζει αυτόν τον φεμινιστικό μύθο. Κανένα. Αντιθέτως τα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο. Τέλος η RAINN η μεγαλύτερη Αμερικανική οργάνωση για θύματα βιασμού έχει πάρει επίσημη θέση επάνω στο θέμα και έχει αρνηθεί την ύπαρξη της υποτιθέμενης “κουλτούρας βιασμού”. Ακόμα όμως και να υπήρχε, που δεν υπάρχει, αυτό δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε καμία φεμινίστρια να συκοφαντεί τον οποιοδήποτε αυτή θεωρεί υπεύθυνο για την υποτιθέμενη κουλτούρα αυτή. H συκοφαντία όμως, η διαπόμπευση και ο φεμινισμός είναι έννοιες αλληλένδετες.

Ας δούμε όμως τι έχει να πει.

“Θέλω να ενημερώσω τους συγγενείς, τους φίλους και συνανθρώπους μου για μια κατάσταση που περνάω εγώ και πολλοί άλλοι άντρες τα τελευταία χρόνια. Τα θέμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να το διαβάσετε επειδή αύριο μπορεί να αφορά εσάς.

Καλώς ή κακώς έχω αποφασίσει να μιλάω για κάποια λεπτά θέματα, πέρα από το fitness. Δηλαδή τον χαρακτήρα, την αντρική συμπεριφορά, το «καμάκι» και όλα τα συναφή. Ο λόγος που έχω καταπιαστεί με αυτά τα θέματα είναι επειδή θεωρώ ότι έχω να προσφέρω κάτι. Η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται την μοναξιά, την κατάθλιψη και την συναισθηματική απομόνωση που νιώθουν πολλοί νεαροί άντρες. Για πολλούς αυτές οι λέξεις είναι «φλώρικες» και ξενόφερτες. Για όσους όμως τα ζούν είναι μαρτύριο. Αφού λοιπόν μπορώ μέσα από κάποια βίντεο και μέσα από κάποια άρθρα να βοηθήσω τους ανθρώπους αυτούς, το κάνω. Ναι κάποιες φορές γράφω πράγματα μη πολιτικά ορθά και ωμά. Πράγματα που κάποιοι μπορεί να μην συμφωνούν με αυτά. Ίσως να είναι λάθος, ίσως να είναι αναγκαίο. Η ελευθερία της έκφρασης μου επιτρέπει και τα δύο καλώς ή κακώς.

Το αντίκτυπο και το αν και πόσους έχω βοηθήσει το ξέρουν οι ίδιοι, εγώ και οι κοντινοί μου άνθρωποι.

Σαφώς πολλοί συμπολίτες μας δεν συμφωνούν με τις ιδέες μου. Είναι δικαίωμά τους να διαφωνούν. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους είναι να αποκαλούν ανθρώπους βιαστές και εκπαιδευτές βιαστών και εν δυνάμει δολοφόνους. Τέτοιες φράσεις αποτελούν ποινικό αδίκημα και έχω κάθε δικαίωμα να τους καταγγείλω νομικά. Η συκοφαντία και η διαπόμπευση έχουν οδηγήσει νεαρούς άντρες σε αυτοκτονία ή κοινωνικό αποκλεισμό. Και γιατί μας τα λες όλα αυτά και δεν το κάνεις; Θα ρωτήσετε.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω.

Η μεγαλύτερη φεμινιστική σελίδα στην Ελλάδα ονομάζεται «Ναι είσαι Μισογύνης». Είναι σελίδα με δεκάδες χιλιάδες ακολούθους, και με έχει αποκαλέσει και “εκπαιδευτή βιαστών” τρεις φορές φέτος. Συκοφαντώντας με και υποκινώντας μίσος εναντίον μου. Πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Και για αυτό θα κινηθώ δικαστικά. Έχω έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους άντρες τους οποίους επίσης συκοφάντησαν, όπως επίσης και με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το μόνο που θέλω είναι διαφάνεια. Η υπόθεση λοιπόν θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο διαχειριστής πίσω από την σελίδα “Ναι είσαι μισογύνης” θεωρεί πως η ανωνυμία του δίνει το δικαίωμα να συκοφαντεί και να διαπομπεύει άντρες, να εγκληματεί δηλαδή, χωρίς να επωμίζεται την ευθύνη των πράξεων του νομικά. Η διαδικασία θα είναι λίγο χρονοβόρα μιας και για να βρεθεί η ταυτότητα του μέσω της Δίωξης χρειάζεται κάποια διαδικασία.

Όμως η συνείδησή και η λογική μου δεν με αφήνουν να επιτρέψω να συνεχίσει να συκοφαντεί το όνομά το δικό μου, όπως και άλλων  σε χιλιάδες ανθρώπους. Και ναι τις υπόλοιπες φορές το αγνόησα, και αυτό ήταν λάθος μου. Όμως πλέον το τρομοκρατικό κλίμα που έχουν αυτές οι ψευδείς κατηγορίες και συκοφαντίες δημιουργήσει στην ζωή μου είναι αβάσταχτο. Δέχομαι καθημερινά μηνύματα τα οποία εύχονται μακάβρια πράγματα σε εμένα και τους κοντινούς μου. Άγνωστες ψάχνουν και βρίσκουν τους κοντινούς μου και τους στενοχωρούν με απρεπή μηνύματα. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν τι είναι ικανό να με αγγίξει και τι όχι. Όμως κάποια πράγματα είναι λάθος και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά από την δικαιοσύνη. Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την μεσαιωνική πρακτική των φεμινιστριών. Μέσω του νόμου μιας και ζούμε σε έννομες κοινωνίες.

Και όχι στην ζούγκλα που αυτές οι πρακτικές τουσ μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια.

Η συκοφαντία και η διαπόμπευση που έχει γίνει στο όνομα μου έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ζωή μου, στην δουλειά μου, την σχέση μου, την οικογένεια και το κοινωνικό μου περιβάλλον. Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με την δική σας ιστορία εκφοβισμού και διαπόμπευσης από την συγκεκριμένη φεμινιστική σελίδα κάντε το. Οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που θα προσφέρετε θα βοηθήσουν την υπόθεση. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Τάσος Ζάγκος”.

Η συκοφαντία, η διαπόμπευση και ο φεμινισμός είναι έννοιες αλληλένδετες. Το φεμινιστικό δίκτυο της συκοφαντίας έχει χτιστεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας παράνομες πρακτικές για να διαπομπεύουν και να συκοφαντούν αθώους άντρες. Ας το σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά.

Related Posts

Leave a comment