2 χρόνια ΟΔΕΜ

2 χρόνια ΟΔΕΜ

2 χρόνια ΟΔΕΜ
Εδώ και δυο χρόνια η σελίδα αυτή κατάφερε να κρατήσει ένα πολιτισμένο και ανθρώπινο ιντερνετικό χώρο μέσα από τον οποίο εκφράζονται απόψεις που αντιτίθενται στην κανονικοποίηση του φεμινιστικού αφηγήματος. Την σελίδα παρακολουθούν και στηρίζουν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά φάσματα. Ετεροφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες, ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες, τρανς άντρες και γυναίκες, αριστεροί, δεξιοί, αναρχικοί, φιλελεύθεροι, ένθεοι και άθεοι. Όλοι αυτοί οι άντρες και γυναίκες μοιράζονται αναμεταξύ τους τις απόψεις τους, γελάνε, συμφωνούν σε κάποια θέματα και διαφωνούν σε άλλα. Και είναι αυτή ακριβώς η κατάσταση ένας βασικός λόγος που οι φεμινίστριες πολεμάνε με λύσσα την σελίδα.

Επειδή αυτό που βγαίνει παραέξω έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το αφήγημα του υποτιθέμενου “ακροδεξιού, φασίστα, ομοφοβικού και μισογύνη” αντιφεμινιστή.

Το πολιτισμένο έδαφος που έχει καλλιεργήσει με κόπο η σελίδα τις ενοχλεί. Επειδή ξεμπροστιάζει ανάμεσα σε άλλα τον δογματικό τρόπο σκέψης και την συκοφαντία τους. Ένας άλλος βασικός λόγος είναι ότι η πολιτισμένη συμπεριφορά ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους δεν είναι στην πραγματικότητα μέρος της φεμινιστικής ατζέντας, παρά τα όσα αυτή ισχυρίζεται. Ο φυσικός χώρος του φεμινισμού καλλιεργείται μέσα από ιδεολογικές βάσεις μίσους και διαχωρισμού των ανθρώπων. Ο διαθεματικός φεμινισμός ενώ υποκρίνεται πως νοιάζεται για την ποικιλομορφία των ανθρώπων και της σκέψης, στην πραγματικότητα έχει απλά χωρίσει τους ανθρώπους σε κυριολεκτικά εκατοντάδες κατηγορίες με μια νοητή κλίμακα προνομίου.

Και καλλιεργεί μεθοδικά τον διαχωρισμό τους σε θύματα και θύτες.

Επειδή τα “θύματα” μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στην εξάπλωση του φεμινιστικού δόγματος. Ένας πολιτισμένος χώρος όπου οι αντιφεμινιστικές απόψεις εκφράζονται με σεβασμό ανάμεσα στα τόσο διαφορετικά μέλη του, είναι ανάθεμα για τις φεμινίστριες. Επειδή τους υπενθυμίζει την υποκρισία τους. Και την αναδεικνύει. Αυτό τον χώρο λοιπόν έχουν προσπαθήσει με πολλές τακτικές να τον στιγματίσουν. Για αρχή με συκοφαντία και κουτσομπολιά, μια αγαπημένη τους πρακτική.

Χαρακτηρίζουν τα άρθρα μου ως αναλήθειες την στιγμή που άλλες σελίδες, ακόμα και δημοσιογραφικές, σπάνια προσφέρουν την πληθώρα των επιστημονικών και ιστορικών πηγών που προσφέρω εγώ στα δικά μου για να διαπραγματευτώ τις απόψεις μου.

Απειλές.

Φεμινίστριες έχουν προσεγγίσει τρανς και ομοφυλόφιλα άτομα τις σελίδας όπως επίσης και κυρίως αναρχικούς, και προσπαθούν να τους μεταπείσουν με απειλή τον κοινωνικό τους αποκλεισμό. Οι ίδιες δηλαδή που υποθετικά ενδιαφέρονται για την συμπερίληψη των ανθρώπων αυτών στις κοινωνίες μας, απειλούν με (περισσότερο) κοινωνικό αποκλεισμό τα άτομα αυτά, εάν δεν μετανοήσουν και δεν επιστρέψουν στην αγκαλιά της Φεμινιστικής Θεάς.

Οι γυναίκες που ακολουθούν την σελίδα έχουν βιώσει απίστευτες επιθέσεις εναντίον τους. Και η αλήθεια είναι πως κυρίως σε αυτές το μέγεθος των επιθέσεων είναι γιγάντιο. Η γυναίκα που δεν συνάδει με το φεμινιστικό αφήγημα είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή για αυτό. Και η μανία με την οποία τις διαβάλουν και τις ντροπιάζουν είναι αμείλικτη.

Συχνά φτιάχνουν ψεύτικους λογαριασμούς και παρουσιάζονται ως ακόλουθοι της σελίδας. Αρχίζοντας να γράφουν ρατσιστικά ή ομοφοβικά σχόλια για να στιγματίσουν την σελίδα ως τέτοια. Κάνουν ριπόρτ στα σχόλια των χρηστών για να τους αποτρέψουν από το να σχολιάζουν. Προσωπικά αναγκάστηκα να αλλάξω τον τρόπο που γράφω πολλές λέξεις από την πρακτική τους αυτή. Να μετακομίσω την σελίδα. Και να αναζητήσω βοήθεια από άτομο που εργάζεται στην πλατφόρμα αυτή για να περιορίσει τις επιθέσεις τους.

Πλήρωσαν αδρά για να χακάρουν την ιστοσελίδα μου με bots και να την ρίξουν στον πάτο των αναζητήσεων στο google. Η συκοφαντία προς το πρόσωπο μου είναι σχεδόν πλέον καθημερινότητα. Ήδη έχω καταθέσει δυο μηνύσεις για κυριολεκτικά απερίγραπτα φριχτά πράγματα που έγραφαν για μένα. Στέλνουν μηνύματα σε όσους χρήστες σχολιάζουν ή κάνουν λάικ και υπονοούν για παράδειγμα ότι είμαι βιαστής.

Χρησιμοποιώντας την ομοφοβία την οποία τόσο δήθεν μου απεχθάνονται, υπονομεύουν τον ανδρισμό των αντρών χρηστών. Λέγοντας τους πως προσπαθώ να τους καμακώσω, πως κάνουμε όργια και πως δεν είναι πραγματικοί άντρες.

Όλα αυτά όμως δεν υπολόγιζαν σε έναν πολύ βασικό παράγοντα.

Ότι είναι χαζές.

Οι φεμινίστριες διακατέχονται από ένα μεταφυσικό δόγμα βουντού που τις βοηθά να επαναπροσδιορίζουν την πραγματικότητα μέσα από νεολογισμούς και θεωρίες, ώστε να επιβεβαιώνουν τις προκατασκευασμένες τους απόψεις. Και αυτό δεν τους δίνει περιθώριο εξέλιξης της σκέψης τους αλλά αναπαράγει μια φιλοσοφία θυματοποίησης και γκρίνιας. Οι φεμινίστριες ξεχνάνε πως χιλιάδες χρόνια πριν η αρκούδα κατασπάραζε όσους χαζούς πίστευαν πως θα τους σώσει η Θεά Γη. Και πως η αρκούδα υποχώρησε μόνο μπροστά στην θέα αντρών που στάθηκαν πίσω μέχρι να ανακαλύψουν και να κατασκευάσουν τα εργαλεία που θα την πολεμήσουν.

Και το θάρρος τους να τα χρησιμοποιήσουν.

Το θάρρος της Ευρύκλειας που στηρίζει και διαβάζει την σελίδα από σχεδόν την αρχή της. Και που νομίζει ίσως πως δεν το έχω δει ή πως δεν το εκτιμώ επειδή δεν έχει ποτέ της γράψει ούτε ένα σχόλιο. Το θάρρος του Βασίλη που προέρχεται από τον αναρχικό χώρο και που πληρώνει ένα τεράστιο τίμημα για την υποστήριξη του. Το θάρρος του Manwlh που ξοδεύει τον πολύτιμο χρόνο του για να μου γράψει λεπτομερώς τις σκέψεις του για τις ειδήσεις που δημοσιεύω. Το θάρρος της Matty που άκρως περιθωριοποιημένη ήρθε αντιμέτωπη με απειλές περισσότερης περιθωριοποίησης. Το θάρρος του Άγγελου να φανερώνει την υποκρισία των φεμινιστριών. Το θάρρος του Nikola να υπερασπίζεται με σθένος την σελίδα όταν οι φεμινίστριες την συκοφαντούν σε σχόλια.

Και φυσικά το θάρρος όλων εσάς που ποτέ μου δεν αντιμετώπισα ως “χρήστες” όπως κάνει ο φεμινισμός. Αλλά ως ανθρώπους με διαφορετικά ονόματα, ζωές και βιώματα. Και που καταφέρνουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης, του εγκλεισμού και των καθημερινών μας προβλημάτων να χτίζουμε μαζί πολιτισμένα ένα τοίχος απέναντι στην απαξίωση του άντρα, την ανισότητα και την διάβρωση του νομικού πλαισίου της χώρας μας που πρεσβεύει το φεμινιστικό μισανδρικό αφήγημα. 

Σας ευχαριστώ λοιπόν.

Related Posts

Leave a comment