Τράφικινγκ και φεμινισμός

τράφικινγκ
Η 30η Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων ή αλλιώς τράφικινγκ. Οι φεμινίστριες προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και δεκαετίες πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες και που διαιωνίζεται αποκλειστικά από τους άντρες.

Αυτό είναι φυσικά ένα ακόμα ψέμα τους.

Σε μία έρευνα που έγινε πέρυσι οι μελετητές παραδέχονται πως υπάρχουν ελάχιστα ερευνητικά στοιχεία για τις γυναίκες εγκληματίες και κατά επέκταση τις γυναίκες που κάνουν τράφικινγκ. Παγκοσμίως το 38% των υπεύθυνων για τράφικινγκ είναι γυναίκες. Σε συγκεκριμένες χώρες της κεντρικής Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται. Με τις γυναίκες να είναι κατά 68% υπεύθυνες για τράφικινγκ έναντι του 32% των αντρών. Οι ερευνητές μας εξηγούν: “οι ιδεοληψίες έχουν ισχυρή θέση στην συζήτηση για την πορνεία και κατά επέκταση στην εμπορία ανθρώπων. Οι ακτιβιστές αυτών των ιδεολογιών αντιμετωπίζουν την βιομηχανία του σεξ ως απαράδεκτη και υπερβάλλουν με τους αριθμούς ώστε να πάρουν κρατικό χρήμα και να εκβιάσουν τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τις ιδεολογικές τους απόψεις”.

Όταν οι ερευνητές λένε “ακτιβιστές” εννοούν τις φεμινίστριες που κάνουν ακριβώς αυτό.

“Πολλές μελέτες που αφορούν την πορνεία δεν εκφέρουν κάποια άλλη άποψη πέρα από ιδεοληπτικές και έχουν μεροληπτική μεθοδολογία. Βιωματικές αναφορές παρουσιάζονται ως αναμφισβήτητα στοιχεία και οποιαδήποτε άλλη άποψη αγνοείται”.

Οι θέσεις αυτές των ερευνητών έχουν συχνά παρουσιαστεί σε άρθρα της σελίδας εξηγώντας όχι μόνο ακριβώς αυτή την φεμινιστική προσέγγιση και ιδεοληπτική μεθοδολογία προς την έρευνα, αλλά και τους κινδύνους που αποτελεί για την αναζήτηση της αλήθειας και για τα ίδια τα θύματα.

Και το ψέμα δεν τελειώνει εκεί.

Ένα ακόμα κομμάτι του τράφικινγκ που συχνά αποκρύπτεται από τις φεμινίστριες είναι πως δεν αφορά αποκλειστικά το εμπόριο ανθρώπων για σεξ. Αλλά και το εμπόριο ανθρώπων για δουλεία και οργάνων. Τα πιο πρόσφατα νούμερα μας δείχνουν πως το 54% του τράφικινγκ αφορά εμπόριο του σεξ, το 38% εμπόριο δουλείας. Και το 8% άλλους λόγους όπως το εμπόριο οργάνων. Και ναι μπορεί τα θύματα του εμπορίου ανθρώπων για σεξ να είναι σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες (96%). Όμως τα θύματα εμπορίου ανθρώπων για δουλεία είναι κατά 63% άντρες. Και τα θύματα του εμπορίου οργάνων είναι κατά 82% πάλι άντρες. Πέρα από αρχηγοί κυκλωμάτων οι γυναίκες παίζουν και σημαντικό ρόλο ακόμα και όταν αρχηγός είναι άντρας. Οι γυναίκες σύντροφοι των αντρών αυτών είναι που συχνότερα πείθουν άλλες γυναίκες να γίνουν μέρος του κυκλώματος. Και να γίνουν αργότερα θύματα αυτού.

Οι ίδιες γυναίκες εκτός από το να στρατολογούν νέα θύματα παίρνουν και τον ρόλο των προστάτιδων τους όταν τα θύματα εκβιάζονται να δουλέψουν στις χώρες που στάλθηκαν.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης πως κάνουν και άλλες σημαντικές δουλειές όπως τα λογιστικά των κυκλωμάτων, την μεταφορά των θυμάτων σε άλλες χώρες και την πλαστογραφία των διαβατηρίων τους. Παρόλα αυτά οι εγκληματολογικές έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που εργάζονται ως μέλη κυκλωμάτων τράφικινγκ ή και που είναι ακόμα και αρχηγοί τους δεν τιμωρούνται με την ίδια αυστηρότητα που τιμωρούνται οι άντρες για τα ανάλογα εγκλήματα. Για παράδειγμα με μια πρόσφατη απόφαση του το δικαστήριο του Οντάριο, αρνήθηκε να αποδώσει καταδίκη σε μαστροπούς που προσπάθησαν να προωθήσουν ανήλικα κορίτσια χωρίς την θέληση τους, επειδή οι μαστροποί ήταν γυναίκες.

Ο δικαστής θεώρησε “σκληρή και υπερβολική” την μικρότερη ποινή που υπάρχει για αυτό το αδίκημα για αυτές τις γυναίκες.

Επειδή “προετοίμαζαν τις ανήλικες κοπέλες για πορνεία (grooming) και δεν τις είχαν ακόμα εκμεταλλευτεί πλήρως”. Αν και ο μόνος λόγος που δεν πρόλαβαν να το κάνουν ήταν επειδή τις συνέλαβαν. Ο δικαστής όμως θεώρησε τις μαστροπούς θύματα του εμπορίου του σεξ. Φυσικά σε αυτό το περιστατικό δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία ή επίσημη δήλωση κάποιας φεμινιστικής οργάνωσης. Καμία φεμινίστρια δεν στάθηκε δίπλα στα ανήλικα κορίτσια που οι δυο γυναίκες θα προωθούσαν. Καμία γυναίκα δεν φώναξε έξω από το δικαστήριο πως αυτές είναι οι βιαστές.

Ο φεμινισμός με αναγνωρισμένες πλέον μεθόδους στέκεται εμπόδιο σε οποιαδήποτε έρευνα έρχεται σε αντίθεση με την πατριαρχική θεώρηση του για τον κόσμο. Οι έρευνες που έχουν ως αντικείμενο την γυναικεία εγκληματικότητα και τον ρόλο της σε σοβαρά εγκλήματα όπως η εμπορία ανθρώπων είναι ελάχιστες. Τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων είναι πιθανό να συνεχίζουν ανενόχλητα την εγκληματική δουλειά τους επειδή η γνώση και η κατανόηση που έχουμε για το φαινόμενο του τράφικινγκ είναι λειψή.

Εξαιτίας ιδεοληπτικών, δογματικών ανοησιών.

Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε την τεράστια ζημιά που προκαλεί η φεμινιστική ιδεοληψία στην επιστημονική έρευνα, τα θύματα θα συνεχίσουν να υποφέρουν. Πριν τρία χρόνια μια εφαρμογή εμφανίστηκε που έδειχνε το πρόσωπο μιας γυναίκας χωρίς μεικ απ και φυσικά το ίντερνετ ανατινάχτηκε. Εκατοντάδες φεμινιστικά άρθρα γράφτηκαν για το πόσο μισογύνιδες είναι οι άντρες που βλέπουν τις γυναίκες χωρίς βάψιμο. Η πρακτική χαρακτηρίστηκε φυσικά από σεξιστική μέχρι και ως βιασμός. Ο δημιουργός της εφαρμογής κρεμάστηκε στα μανταλάκια από τις φεμινίστριες. Και σύντομα κλήθηκε να απολογηθεί για το τεράστιο αμάρτημα του απέναντι στο ασθενές φύλο. Και φυσικά να αποσύρει την εφαρμογή του.

Σε μια συνέντευξη που φυσικά δεν έγινε ποτέ βάιραλ ο δημιουργός της εφαρμογής μας εξήγησε πως η εφαρμογή του αναπτύχθηκε για να αναγνωρίζονται θύματα τράφικινγκ στα αεροδρόμια. “Τα θύματα είναι συχνά αγνώριστα από τις φωτογραφίες τους εξαιτίας του βαρύ μεικ απ που τους βάζουν. Ακόμα και η ηλικία τους δεν διακρίνεται”. Το μεικ απ κάνει την αναγνώριση των θυμάτων τράφικινγκ σχεδόν αδύνατη και η εφαρμογή προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα αυτό. Όμως η ανοησία, η αμάθεια, η έλλειψη αντίληψης και ο ναρκισσισμός των φεμινιστριών κατέλαβε την δημόσια σφαίρα. Με ένα ακόμα κυνήγι αντρών μαγισσών. Ένα κυνήγι που μόνο κακό έκανε στα θύματα της εμπορίας ανθρώπων.

Related Posts

Leave a comment