Η *πατριαρχία*

πατριαρχία

Η *πατριαχία*

Ο φεμινισμός είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη ιδεολογία. Και αυτό επειδή είναι μια ιδεολογία που έχει την μαγική δύναμη/λέξη να μεταμορφώνει οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνίας/οικονομίας/κουλτούρας/επιστήμης μας. Την ίδια ακριβώς στιγμή που απαγορεύει, μέσα από την ίδια μαγική λέξη, οποιοδήποτε κοινωνικό/οικονομικό/κουλτούρα, ηθικό, νομικό, ιστορία/επιστημονικό αντίλογο.

Η μαγική αυτή λέξη είναι η λέξη πατριαρχία. Και θα την βάζω σε αστεράκια από δω και στο εξής για να δείτε πόσο μαγική είναι.

Η λέξη *πατριαρχία* είναι μια θεωρία του φεμινισμού τόσο ριζική, που εάν δεν υπήρχε ή μπορούσε να καταρριφθεί, θα γκρεμίζονταν όλη η φεμινιστική θεωρία. Και αυτό επειδή ο φεμινισμός γεννήθηκε από αυτήν την λέξη σαν θεωρία. Σου λέει “οι άντρες είχαν την δύναμη για αυτούς και αυτούς τους λόγους” που είναι μισαλήθειες και μεροληπτική επιλογή ιστορικών γεγονότων. Από εκεί δηλαδή ξεκινά ο φεμινισμός.

Ο οποίος έχτισε μια ιδεολογία που ξεκινά και τελειώνει με την λέξη *πατριαρχία*. Η λέξη *πατριαρχία* είναι λοιπόν μαγική επειδή την έχουμε αποδεχτεί. Σαν κοινωνίες όταν λέμε την λέξη *πατριαρχία* δεν σκεφτόμαστε κάτι θετικό αλλά κάτι αρνητικό. Δεν σκεφτόμαστε πχ τις αμέτρητες θυσίες αντρική ζωής για να χτιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ο υπέροχος πολιτισμός μας. Αλλά σκεφτόμαστε πχ ότι οι γυναίκες δεν είχαν ψήφο, μια πρόσφατη ιστορικά κοινωνική εφέυρεση, κάτι που είναι μισαλήθεια μιας και ούτε οι άντρες είχαν. Και επειδή υπήρχαν και άλλοι λόγοι που οι γυναίκες δεν είχαν ψήφο και αυτό ήταν το αντίτιμο επειδή δεν πολεμούσαν.

Αυτά όμως δεν τα γνωρίζει ο μέσος ακροατής που αντιθέτως συνεχώς βομβαρδίζεται από καθημερινή μισανδρική προπαγάνδα. “Γυναικοκτονίες” που υπονοούν πως οι άντρες “έχουν κατασκευαστεί *πατριαρχία* να μισούν τις γυναίκες. “Τοξική αρρενωπότητα”, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχα “τοξική θηλυκότητα” επειδή *πατριαρχία*. Και πως οι άντρες φταίνε εξαιτίας της *πατριαρχίας*, που έχουν κατάθλιψη, αυτοκτονούν, εξαρτήσεις. Επειδή έχτισαν έναν σύστημα, την *πατριαρχια* που τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε οι άντρες που θέλουμε να αλλάξουν τα παραπάνω προβλήματα μας, είναι να αποδεχτούμε τον φεμινισμό που θέλει να αλλάξει την *πατριαρχία*. Δεν χρειαζόμαστε δηλαδή δομές αντρών αλλά απλά περισσότερο φεμινισμό.

Και έτσι πάει το πράγμα.

Η λέξη λοιπόν *πατριαρχία* έχει εισβάλλει ηθικοπλαστικά ως βασικός παράγοντας στην φιλοσοφία, την ιστορία, τις τέχνες, τις επιστήμες, τον νόμο, και την κουλτούρα των Δυτικών κοινωνιών. Μπορεί άνετα να καταρριφθεί με πληθώρα επιστημονικής και ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας. Όμως ο φεμινισμός ως ιδεολογία, έχει κατασκευάσει απόρθητες άμυνες σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια να την απορρίψει με ηθικό εκβιασμό και απειλή κοινωνικού αποκλεισμού. Όποιος πχ βγει δημόσια και εκφράζει αντιφεμινιστικές, κατά του *πατριαρχία* πατριαρχικού μοντέλου σκέψης, όπως εγώ, άμεσα ντροπιάζεται κοινωνικά σε λίγες ώρες. Με αποτέλεσμα τεράστιο συναισθηματικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος που θα έχει αυτός που θα εκφράσει τέτοιες ανιφεμινιστικές απόψεις.

Ή θα το κάνει αλλά θα φοβάται ότι θα έχει αυτές τις συνέπειες. Και εφόσον αυτός ντροπιαστεί καλά καλά και δει ότι καταστρέφεται η ζωή του με λίγα twits, βγαίνει και απολογείται. Και τι λέει δημόσια; Λέει “συγνώμη που αμφισβήτησα το *πατριαρχία* πατριαρχικό μοντέλο σκέψης”. Απολογείται δηλαδή που το έκανε μπας και σωθεί, και λειτουργεί ως ένα άψογο παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους υπόλοιπους νομικούς, επιστήμονες, ηθοποιούς και λοιπούς που έχουν παρόμοιες αντιφεμινιστικές απόψεις.

Η λέξη *πατριαρχία* λοιπόν είναι τόσο μαγική, που έχει δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό και φιλοσοφικό μηχανισμό ασφάλειας ως προς την ιδεολογία του. Που δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει. Και που ταυτόχρονα είναι το τέλειο όπλο απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον τρόπο σκέψης πέρα του φεμινιστικού (αναρχία, φιλελευθερισμός, αριστερά, δεξιά, ανθρωπισμός κτλ) επειδή πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι άλλο που συμπεριλαμβάνει τον φεμινισμό.

Επειδή είχαμε *πατριαρχία*.

Άρα εφόσον είχαμε *πατριαρχία* η αναρχία πρέπει να συμπεριλάβει τον φεμινισμό στην θεωρία της, ειδάλλως είναι μια ανήθικη θεωρία. Το ίδιο και με κυριολεκτικά όλες τις υπόλοιπες θεωρίες και ιδεολογίες. Οπότε όλοι οι τρόποι σκέψης οφείλουν να αναγνωρίζουν την φεμινιστική φωνή επειδή έχουμε *πατριαχία* και επειδή αυτό πρέπει να αλλάξει. Οπότε είτε θα το συμπεριλάβει, είτε θα απορριφθεί ως ανήθικη ιδεολογία/θεωρία επειδή είναι *πατριαρχία* μισογυνιστική. Και έτσι είτε μεταμορφώνεται η θεωρία/ιδεολογία και άρα και οι θέσεις της για την *πατριαρχία*, είτε θα απορριφθεί.

Το σημείο αυτό είναι καταστροφικό για την Δημοκρατία.

Για αρχή ηθικά και επιστημονικά. Και αυτό επειδή εισβάλλει στις άλλες απόψεις και μετά τις εκβιάζει πως εάν δεν υπάρχει *πατριαρχία* τότε είσαι ανήθικος. Και το επαναλαμβάνει μέχρι να πείσει όλους τους άλλους πως είσαι. Επαναλαμβάνοντας και σε αυτούς τον ίδιο ηθικό εκβιασμό επειδή *πατριαρχία*. Με αποτέλεσμα η κοινωνία να εξαναγκάζεται εκβιαστικά, μέσα από μια ιδεολογία, να αποδεχτεί τις απόψεις της και τις πολιτικές της. Και τίποτα σε αυτόν τον κοινωνικό/επιστημονικό εκβιασμό δεν είναι ανήθικο και αντιδημοκρατικό, επειδή *πατριαρχία*.

Τόσο μαγική είναι η λέξη *πατριαρχία* και τόσο επικίνδυνη είναι η ιδεολογία που την πρεσβεύει και επιβάλλει. Και αυτό επειδή πληθώρα επιστημονικών στοιχείων δείχνουν πως συχνά οι πολιτικές που έχουν επιβάλλει και απαιτούν, όπως και πολλά κοινωνικά πειράματα “κοινωνικής κατασκευής”, έχουν οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα. Τα οποία πάλι άμεσα αποκρύπτονται κοινωνικά, επιστημονικά και νομικά με τον ίδιο μηχανισμό ασφαλείας της *πατριαρχίας*.

Ανάλογες μαγικές λέξεις έχουν εφευρεθεί αλλά πατάνε πάνω στην μαγική λέξη της *πατριαρχίας*. Για παράδειγμα “ναι είσαι *μισογύνης* επειδή ζούμε σε *πατριαρχία* δεν την αποδέχεσαι, άρα δεν θες ισότητα για τις γυναίκες και άρα ναι είσαι *μισογύνης*. Ή “ναι οκ επιθυμείς ισότητα των φύλων αλλά δεν αποδέχεσαι τον φεμινισμό και άρα ότι ζούμε σε *πατριαρχία* και άρα δεν επιθυμείς *πραγματική ισότητα* γιατί θες να διατηρήσεις τα *προνόμια* σου, επειδή ζούμε σε *πατριαρχία*.

Και όπως βλέπουμε στους τεράστιους αριθμούς αντρών σε αυτοκτονίες και εργατικά ατυχήματα δεν σκοτώνει η πατριαρχία. Η *πατριαρχία* σκοτώνει.

Related Posts

Leave a comment