Ψευδής αποδείχτηκε η καταγγελία για βιασμό 5χρονου

βιασμό 5χρονου
Ψευδής αποδείχτηκε η καταγγελία για βιασμό 5χρονου από τον πατέρα και τους θείους του. Στα πλαίσια του ελληνικού metoo, και εφόσον οι ουσιαστικές καταγγελίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, τα ΜΜΕ βρίσκουν ολοένα και περισσότερους τρόπους να μας λούζουν καθημερινά με “σοκαριστικά” περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. Μια έξοδος για καφέ, ένα άγγιγμα ή μια πρόταση έστω για σεξουαλική συνεύρεση μεταφράζονται ως κακοποίηση, παρενόχληση ή και βιασμός. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι φυσικά. Είναι απλά το αποτέλεσμα μιας μαζικής υστερίας που καθοδηγείται από φεμινιστική προπαγάνδα.

Τώρα δε που τα περιστατικά της παιδικής κακοποίησης πουλάνε περισσότερο τα ΜΜΕ ξεθάβουν παλιές υποθέσεις για να “σοκάρουν” περισσότερο τον κόσμο. Για δυο ολόκληρες ημέρες η είδηση ενός πατέρα στρατιωτικού που βίαζε επανειλημμένα με τα δυο αδέρφια και συναδέλφους του τον 5χρονο γιο του κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα. Δεκάδες άρθρα γράφτηκαν για τον “βιασμό 5χρονου”. Εκατοντάδες σχόλια για το “που πηγαίνει η κοινωνία μας”. Η γνωστή ηθική υστερία. Η υπόθεση αποδείχτηκε εντέλει πως είχε εξελιχθεί δυο χρόνια πριν. Τα ΜΜΕ ανέσυραν μια υπόθεση υποτιθέμενης παιδεραστίας, δύο χρόνων παλιά για να πουλήσουν κλικς. Χτίζοντας παράλληλα τον μύθο της συχνότητας αυτών των περιστατικών όπως και της υποτιθέμενης ατιμωρησίας τους.

Και δεν τελειώνει εκεί.

Η υπόθεση όχι μόνο είχε εξελιχθεί πριν από δυο χρόνια, αλλά οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες. Ομόφωνα. Σε δυο δικαστήρια. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο που να αποδεικνύει πως συνέβησαν όσα ισχυρίζονταν τα άρθρα. Όλες οι αναφορές παιδοψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών ήταν υπέρ των κατηγορούμενων. Και έδειξαν χωρίς καμία αμφιβολία πως τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβησαν. Η μητέρα που έκανε την καταγγελία έχει καταδικαστεί εις διπλούν για αυτή την υπόθεση, και εκκρεμούν και άλλες ποινικές διώξεις εναντίον της. Ο πατέρας έχει την αποκλειστική επιμέλεια από το 2019. Σε εφημερίδες που ανέσυραν και αναπαρήγαγαν την συγκεκριμένη υπόθεση κατονομάζοντας τους τρεις άντρες παιδεραστές και βιαστές στάλθηκε μάλιστα εξώδικο από τους ίδιους.

Τι γίνεται λοιπόν;

Μια υπόθεση που δείχνει περίτρανα τα φριχτά αποτελέσματα του ηθικού πανικού που δημιουργεί το metoo, ανασύρθηκε δυο χρόνια μετά και παρουσιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερο ηθικό πανικό. Σε ημέρες μάλιστα που διαμορφώνεται ο νέος νόμος για την συνεπιμέλεια η υπόθεση ήταν ένα άψογο παράδειγμα για τις ψευδείς καταγγελίες. Που μητέρες κάνουν σε πατεράδες για να τους στερήσουν τα παιδιά τους. Αντί αυτού η υπόθεση χρησιμοποιήθηκε για να στιγματιστούν ακόμα περισσότερο οι πατεράδες. Και για να δείξει πόσο “επικίνδυνοι είναι”.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Ένας πατέρας και τρεις φίλοι του αθωώθηκαν πρόσφατα μετά από ψευδής καταγγελία για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του. Την ψευδή καταγγελία την έκανε η μητέρα και το δικαστήριο συμπέρανε πως την ενορχήστρωσε για προσωπικούς λόγους. Οι τέσσερις άντρες είχαν προφυλακιστεί για 17 μήνες και έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να αποζημιωθούν. Η μητέρα δεν τιμωρήθηκε.

Αυτή είναι η δύναμη της μαζικής υστερίας που είναι metoo. Σταματήστε να την αναπαράγετε.

Related Posts

Leave a comment