Η σχέση του Joe Biden με τον φεμινισμό μέρος πρώτο

Joe Biden φεμινισμό

Ας εξετάσουμε όμως την σχέση του Joe Biden με τον φεμινισμό για να γίνει εντελώς ξεκάθαρο πως διεξάγεται πλέον το παιχνίδι στην εκλογική σκακιέρα. O Joe Biden υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από το 2009 μέχρι το 2017 με το δημοκρατικό κόμμα του Ομπάμα, και ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος στις περσινές εκλογές στις οποίες και εκλέχτηκε. Παρά το γεγονός του ότι βρίσκονταν υπό τα πυρά του φεμινισμού. Όχι απλά επειδή εφτά γυναίκες τον κατηγορούν επειδή τις “έκανε να αισθανθούν άβολα” -δικές τους λέξεις, όχι δικές μου-, με υπερβολικές αγκαλιές, ζουλήγματα, φιλιά στα μάγουλα και λέγοντας τους ότι είναι όμορφες. Όχι απλά επειδή το άγγιγμα οποιουδήποτε άλλου μέρους του σώματος πέρα από μια -γρήγορη- χειραψία θεωρείται πλέον παραβιαστικό και ο Biden συχνά εκφράζονταν με αγκαλιές και φιλιά. Όχι απλά επειδή κατηγορείται πως το χάιδεμα που έκανε σε μικρά κοριτσάκια μπροστά σε κάμερες σε προεκλογικές του καμπάνιες ήταν “άπρεπα” και “πιθανώς κακοποιητικά”.

Αλλά επειδή πρόσφατα απολογήθηκε δημόσια για τις αμαρτίες του και ενώ ορκίστηκε να “σέβεται τον προσωπικό χώρο” των άλλων ανθρώπων, δηλαδή να μην εκδηλώνει τα θετικά συναισθήματα του με αγκαλιές, φιλιά και όλα αυτά τα παραβιαστικά τέλος πάντων, αστειεύτηκε ταυτόχρονα λέγοντας πως “θα υπογράφει άδεια συγκατάβασης πριν δώσει μια αγκαλιά”.

Με λίγα λόγια το χιούμορ του προσδίδει ότι δεν καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνες είναι οι αγκαλιές και τα φιλιά.

“Καθώς ο Biden πιστεύει ότι τα αστειάκια του μπορούν να μην προβάλλουν ανησυχία για τις πρόσφατες κατηγορίες που έχουν γίνει εις βάρος του από εφτά γυναίκες, αυτό που πραγματικά προβάλλουν είναι μια αναισθησία όσον αφορά τις γυναίκες που πιστεύουν ότι τις έχει εκμεταλλευτεί. Με αυτό το βίντεο ο Biden ευτελίζει την κακοποίηση και την ντροπή που ένιωσαν αυτές οι γυναίκες από πράξεις του που δεν ήταν απλά χειραψίες ή αγκαλιές” μας δηλώνει ο αρθρογράφος.

Έμφαση στο “πιστεύουν” ότι τις έχει εκμεταλλευτεί και το “την κακοποίηση και την ντροπή που “ένιωσαν”.

Ποιος νομίζετε ότι έγραψε το παραπάνω άρθρο; Κάποια φεμινίστρια του metoo ή κάποιος συντηρητικός; Εάν μαντέψατε πως το έγραψε συντηρητικός τότε έχετε απόλυτο δίκιο, ο αρθρογράφος πιστεύει επίσης πως ο Τραμπ σώζει την χώρα του. Και φυσικά συνάδει χωρίς αμφισβήτηση με την φεμινιστική λογική που λέει πως οι κατηγορίες που κάνουν οι γυναίκες για πράγματα που νιώθουν ότι βίωσαν, όπως κακοποίηση και ντροπή, πρέπει να διευθετούνται άμεσα και τιμωρητικά. Μας εξηγεί επίσης πως “η κατανόηση των γυναικείων συναισθημάτων είναι απαραίτητη για τον σύγχρονο πολιτικό”, και είναι εντελώς θυμωμένος με τον Biden που “δεν το καταλαβαίνει”.

Σε όσα βίντεο είδα τον Biden να εκφράζεται σωματικά δεν μπόρεσα να δω τίποτε άλλο πέρα από έναν άντρα ο οποίος εκφράζεται συναισθηματικά. Με αγκαλιές και φιλιά όπως εξάλλου κάνουμε σχεδόν όλοι οι Έλληνες. Ο Biden είναι απλά εκφραστικός. Και αυτό το έκανε μπροστά στις κάμερες. Όχι μέσα σε σκοτεινά γραφεία. Μιλάμε για μια συμπεριφορά που μέχρι και πολύ πρόσφατα κανένας δεν θα θεωρούσε κακοποιητική. Μέχρι πολύ πρόσφατα εννοούμε το κίνημα του metoo. Η αναγκαιότητα του να δούμε αυτή την συμπεριφορά ως κακοποιητική ή διαστροφική, προϋποθέτει πως πρέπει να έχουμε χάψει την δαιμονοποίηση του άντρα στις κοινωνίες μας που προάγει τόσο επίμονα ο φεμινισμός.

Το ότι το αντρικό άγγιγμα είναι από μόνο του μια παραβατική συμπεριφορά.

Το φεμινιστικό κίνημα χαμένο στην ποινολαγνική του στρατηγική προωθεί συνεχώς όλο και μεγαλύτερα φάσματα κακοποίησης. Την ίδια στιγμή που επεκτείνει τα υπάρχοντα. Ακόμα και μια αγκαλιά μπροστά σε κάμερες πρέπει να τιμωρηθεί. Όταν η αγκαλιά κρατάει πολύ. Όταν η αγκαλιά είναι πολύ σφιχτή. Όταν η αγκαλιά γίνεται συχνά.

Όλα τα πολιτικά φάσματα, συντηρητικά, αριστερά, δεξιά, φιλελεύθερα και δημοκρατικά συνάδουν απόλυτα με αυτή την προπαγάνδα. “Μπορεί να μην είμαι φεμινιστής” θα ακούσεις κάποιον να λέει “αλλά αυτό που έκανε ήταν κατακριτέο”. Όλο πολιτικό φάσμα προσκυνάει την δαιμονοποίηση του άντρα που πλασάρει ο φεμινισμός. Την ιδέα πως αυτός είναι επικίνδυνος ενώ η γυναίκα άκακη. Μια συνηθισμένη πρακτική που τόσο συχνά βλέπουμε, άντρες να κατηγορούν άλλους άντρες. Καθοδηγούμενοι από την επικινδυνολογία του φεμινισμού. Που προτάσσει πως ένας άντρας πρέπει να σκέφτεται δυο φορές πριν βάλει το χέρι του στον ώμο ενός κοριτσιού.

“Εάν έκανε όλα αυτά μπροστά στην κάμερα”, μας εξηγεί ο αρθρογράφος, “φανταστείτε τι θα κάνει πίσω από αυτές”.

“Φανταστείτε”.

Ο Biden έχει πλέον στοχοποιηθεί ως σεξουαλικός παραβάτης. Και τίποτα από όσα κάνει ή όσα πει πέρα από το να παραδεχτεί ότι κακοποίησε τις γυναίκες και τα παιδιά που αγκάλιασε δεν θα είναι αρκετό. Και ακόμα και εάν το παραδεχτεί, αυτό απλά θα φέρει την πολιτική του καταστροφή. Πόσο βολικό. Το πραγματικό μου όμως θέμα δεν είναι οι άσκεφτοι δεξιοί, αριστεροί, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί που με περίσσια χαρά υποστηρίζουν πλέον την παράνοια του “έκανε την γυναίκα να αισθάνεται άβολα, ας τον τιμωρήσουμε”. Το πραγματικό μου θέμα είναι πως και ο ίδιος ο Biden έκανε για χρόνια ακριβώς αυτό σκάβοντας έτσι τον ίδιο του τον λάκο.

Ο Joe Biden καβάλησε το φεμινιστικό καλάμι από πολύ νωρίς. Και άρμεξε πολιτικά για χρόνια όσα αυτό μπορούσε να του προσφέρει. Με καταστροφικά αποτελέσματα. Πολύ πιο καταστροφικά από το να “αγκαλιάζεσαι για πολύ ώρα”. Ο Biden συνέβαλε το 1994 στην συγγραφή της νομοθεσίας για την Βια Κατά των Γυναικών στην Αμερική. Ένα νόμο που απέκλεισε από τους άντρες την πιθανότητα να είναι θύματα ενδοοικογενιακής ή σεξουαλικής βίας. Ένα νόμο που κατέστρεψε αμέτρητες ζωές αντρών. Επειδή κατέστησε νόμιμη την μεροληψία του νόμου και του δικαστικού συστήματος εις βάρος των αντρών. Αμέτρητοι άντρες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους με μια απλή κατηγορία βίας από τις γυναίκες τους. Αμέτρητοι άντρες με βαριά τραύματα κακοποίησης θεωρήθηκαν θύτες αντί για θύματα, εξαιτίας των μισανδρικών υποθέσεων της νομοθεσίας αυτής.

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια δίνονται κάθε χρόνο σε φεμινιστικές οργανώσεις προς κατασκευή ψευδοερευνών. Πολλές από αυτές εκ των οποίων έχω ήδη αναφέρει σε παλιότερα κείμενα. Και που προσπαθούν να πείσουν πως οι γυναίκες κακοποιούνται επειδή ζούμε σε πατριαρχία. Αμέτρητοι άντρες έχουν χάσει επαφή με τα παιδιά τους εξαιτίας αυτού του νόμου που έχει ενσωματώσει μέσα του την μεροληψία του φεμινιστικού ιδεολογήματος.

Έχει αποκαλεστεί “η χειρότερη και πιο καταστροφική νομοθεσία που έχει γραφτεί στην σύγχρονη Αμερικανική ιστορία”.

Και το ξεζούμισμα της φεμινιστικής αγελάδας δεν σταμάτησε εκεί για τον Biden. Όσα χρόνια ήταν αντιπρόεδρος, ήταν φανατικός υποστηρικτής της νομοθεσίας των κολεγίων που αφορούσαν την “παρενοχλητική” συμπεριφορά των αντρών μόνο φυσικά. Ήταν πρόθυμος να αρνηθεί στους άντρες φοιτητές την αθωότητα τους μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους. Ήταν πρόθυμος να τους αρνηθεί το δικαίωμα να γνωρίζουν ακόμα και γιατί κατηγορούνται. Ήταν πρόθυμος να τους αρνηθεί το δικαίωμα να γνωρίζουν την ταυτότητα αυτής που τους κατηγορεί. Και τέλος να τους αρνηθεί το δικαίωμα τους να έχουν παρών δικηγόρο και το δικαίωμα να τελειώσουν τις σπουδές τους. Και όλα αυτά με την παραμικρή ανώνυμη καταγγελία. Ακόμα και για “αγκαλιές που κράτησαν πολύ”.

Πρόσφατα πήρε επίσημη θέση για την “πατριαρχική κουλτούρα του λευκού άντρα”, δηλώνοντας κάτω από φεμινιστικούς χαιρετισμούς πως ο λευκός άντρας είναι η αιτία που έχουμε βία κατά των γυναικών στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Μας εξήγησε πως “η ολική καταστροφή του σύγχρονου νομικού συστήματος και η αναδιατύπωση του μέσα από τα φεμινιστικά προτάγματα είναι ένας ιερός σκοπός”.

Και ναι καταλαβαίνω πως πολλοί από εσάς θα σκέφτεστε πως βοήθησε να χτιστεί όλο αυτό το τερατούργημα. Το οποίο τώρα έστρεψε την τυραννική ματιά επάνω του. Και πως τώρα ο Joe Biden θα υποφέρει δικαίως από τον φεμινισμό. Όμως δεν είναι η καταστροφή του που έχει κάποια αξία. Αυτό είναι απλά εκδίκηση. Αυτό που θα είχε σημασία θα ήταν μια επίσημη συγνώμη από τον Biden. Για την μιζέρια και τον πόνο στα οποία υπέβαλλε εκατομμύρια αντρών χωρίς δισταγμό. Για τα αμέτρητα εγκλήματα που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

τις χαμένες ζωές αντρών που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Και για την συμμετοχή του στο χτίσιμο μιας αντίληψης που αδιαφορεί νομικά, συνειδησιακά αλλά και πρακτικά για το μαρτύριο του άντρα στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Τίποτα όμως από αυτά δεν χρειάστηκε εντέλει να γίνει. Επειδή ο Joe Biden δεν τιμωρήθηκε από τον φεμινισμό αλλά εκλέχτηκε Πρόεδρος χάρις σε αυτόν. Επειδή οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που αντιμετώπιζε ο Joe Biden ξεπλύθηκαν από τον φεμινισμό. Το πως έγινε αυτό θα το δούμε στο επόμενο άρθρο αυτής της σειράς.

Related Posts

Leave a comment